Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Politika 29.11.2024 - 01:30, Güncelleme: 29.11.2024 - 01:30
 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Yargı Reformu Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu ve cezasızlık algısıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 2025 bütçe görüşmelerinde, adalet sisteminin iyileştirilmesine yönelik adımları detaylandırdı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamalarda, cezasızlık algısının toplumda yarattığı sorunlara dikkat çekti. Bakan, özellikle iki yılın altındaki suçlar için uygulanan tutuklama yasağının bu algıyı güçlendirdiğini ifade etti ve yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını duyurdu. Bakan Tunç, yargı yükü ile ilgili veriler de paylaştı. Hâkim ve savcı sayısının 2002'de 9 bin, günümüzde 25 bine ulaştığını, fakat Avrupa ortalamasının hala altında kaldıklarını belirtti. Mevcut derdest dosya sayısı ve bu yıl alınan kararlar ile yargı sisteminin etkinliğini arttırmak için fiziksel şartların ve mevzuat düzenlemelerinin iyileştirildiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve çocuk koruma önlemleri hakkında da önemli bilgiler aktaran Tunç, arabuluculuk sisteminin yargı üzerindeki yükü azalttığını belirtti. Bugüne kadar 6 milyon dosyanın arabuluculara taşındığını ve 4 milyondan fazlasının uzlaşma ile sonuçlandığını açıkladı. 2025 yılı bütçesi ise komisyonda onaylandı. Bakan Tunç, yargı reformu stratejisi çerçevesinde adaletin daha etkin bir şekilde sağlanması için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu ve cezasızlık algısıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. 2025 bütçe görüşmelerinde, adalet sisteminin iyileştirilmesine yönelik adımları detaylandırdı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamalarda, cezasızlık algısının toplumda yarattığı sorunlara dikkat çekti. Bakan, özellikle iki yılın altındaki suçlar için uygulanan tutuklama yasağının bu algıyı güçlendirdiğini ifade etti ve yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını duyurdu.

Bakan Tunç, yargı yükü ile ilgili veriler de paylaştı. Hâkim ve savcı sayısının 2002'de 9 bin, günümüzde 25 bine ulaştığını, fakat Avrupa ortalamasının hala altında kaldıklarını belirtti. Mevcut derdest dosya sayısı ve bu yıl alınan kararlar ile yargı sisteminin etkinliğini arttırmak için fiziksel şartların ve mevzuat düzenlemelerinin iyileştirildiğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele ve çocuk koruma önlemleri hakkında da önemli bilgiler aktaran Tunç, arabuluculuk sisteminin yargı üzerindeki yükü azalttığını belirtti. Bugüne kadar 6 milyon dosyanın arabuluculara taşındığını ve 4 milyondan fazlasının uzlaşma ile sonuçlandığını açıkladı.

2025 yılı bütçesi ise komisyonda onaylandı. Bakan Tunç, yargı reformu stratejisi çerçevesinde adaletin daha etkin bir şekilde sağlanması için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.