Nükleer Enerji ile Net Sıfır Hedefi

Gündem 16.11.2024 - 11:30, Güncelleme: 16.11.2024 - 11:30
 

Nükleer Enerji ile Net Sıfır Hedefi

Azerbaycan'da düzenlenen COP29'da Türkiye, nükleer enerji deklarasyonuna imza attı. 2050 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda nükleerin önemi vurgulandı.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'nda (COP29), 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma amacı bağlamında nükleer enerjinin rolü yeniden önem kazandı. Önceki yıl Dubai'de yapılan COP28'de gündeme gelen “Nükleer Enerjiyi Üç Katına Çıkarma Deklarasyonu”na Türkiye de dahil oldu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu toplantının ciddiyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin nükleer enerji alanında önemli hedefleri olduğunu belirtti. Hali hazırda inşaatı süren 4,8 GW kapasiteli Akkuyu Nükleer Santrali, bu hedefler arasında yer alıyor ve 2028 yılına kadar devreye alınması planlanıyor.Bakan Bayraktar, ayrıca Sinop ve Trakya bölgelerinde yeni nükleer santraller inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Tüm bu girişimler, dünya genelinde toplam nükleer enerji kapasitesinin 2050 yılına kadar 1.200 GW'a çıkarılması hedefine hizmet edecek.
Azerbaycan'da düzenlenen COP29'da Türkiye, nükleer enerji deklarasyonuna imza attı. 2050 net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda nükleerin önemi vurgulandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'nda (COP29), 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma amacı bağlamında nükleer enerjinin rolü yeniden önem kazandı. Önceki yıl Dubai'de yapılan COP28'de gündeme gelen “Nükleer Enerjiyi Üç Katına Çıkarma Deklarasyonu”na Türkiye de dahil oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu toplantının ciddiyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin nükleer enerji alanında önemli hedefleri olduğunu belirtti. Hali hazırda inşaatı süren 4,8 GW kapasiteli Akkuyu Nükleer Santrali, bu hedefler arasında yer alıyor ve 2028 yılına kadar devreye alınması planlanıyor.

Bakan Bayraktar, ayrıca Sinop ve Trakya bölgelerinde yeni nükleer santraller inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Tüm bu girişimler, dünya genelinde toplam nükleer enerji kapasitesinin 2050 yılına kadar 1.200 GW'a çıkarılması hedefine hizmet edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.