Antalya İhracatında Düşüş Bekleniyor

Ekonomi 04.12.2024 - 07:00, Güncelleme: 04.12.2024 - 07:00
 

Antalya İhracatında Düşüş Bekleniyor

Antalya'nın ihracatı Kasım ayında %9,51 gerileyerek 202 milyon dolara düştü. Geçen yılın aynı dönemine göre toplamda %0,80 azarma yaşandı. Mevsimsel faktörler ve tırcıların gümrük sorunları etkili oldu.
Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesinin ihracat rakamları, Kasım ayında geçen yıla oranla %9,51’lik bir gerileme gösterdi. Bu dönemde toplam ihracat 202 milyon 49 bin 610 Dolar olarak kaydedildi. İhracat gruplarının yaşadığı sıkıntılar, özellikle ulaşım alanındaki zorluklardan kaynaklandı. Kasım ayındaki rakamlar, Tıcaret Bakanlığı’nın gümrük sistemindeki değişiklikler sebebiyle de düşüş gösterdi. Tırların gümrük çıkışında yaşadığı aksamalar, zaman kaybına yol açarak, birçok sektörde ihracatın azaltılmasına sebep oldu. Özellikle yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ürünlerinin bozulmaması amacıyla sevkiyatı durdurmak zorunda kaldı. En çok ihracat ağır sektörlerden biri olan maden ve metaller, %33,40 düşüşle 28 milyon 763 bin 585 dolara geriledi. Buna karşın, kimyasal maddeler ve mamulleri %11,86 artışla 20 milyon 135 bin 802 dolara kadar ulaştı. Toplam ihracatta önemli bir rol oynayan yaş meyve ve sebze, yine de ihracatın lideri oldu.
Antalya'nın ihracatı Kasım ayında %9,51 gerileyerek 202 milyon dolara düştü. Geçen yılın aynı dönemine göre toplamda %0,80 azarma yaşandı. Mevsimsel faktörler ve tırcıların gümrük sorunları etkili oldu.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesinin ihracat rakamları, Kasım ayında geçen yıla oranla %9,51’lik bir gerileme gösterdi. Bu dönemde toplam ihracat 202 milyon 49 bin 610 Dolar olarak kaydedildi. İhracat gruplarının yaşadığı sıkıntılar, özellikle ulaşım alanındaki zorluklardan kaynaklandı.

Kasım ayındaki rakamlar, Tıcaret Bakanlığı’nın gümrük sistemindeki değişiklikler sebebiyle de düşüş gösterdi. Tırların gümrük çıkışında yaşadığı aksamalar, zaman kaybına yol açarak, birçok sektörde ihracatın azaltılmasına sebep oldu. Özellikle yaş meyve ve sebze ihracatçıları, ürünlerinin bozulmaması amacıyla sevkiyatı durdurmak zorunda kaldı.

En çok ihracat ağır sektörlerden biri olan maden ve metaller, %33,40 düşüşle 28 milyon 763 bin 585 dolara geriledi. Buna karşın, kimyasal maddeler ve mamulleri %11,86 artışla 20 milyon 135 bin 802 dolara kadar ulaştı. Toplam ihracatta önemli bir rol oynayan yaş meyve ve sebze, yine de ihracatın lideri oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.