Güneş'e En Yakın Uçuş: Parker Solar Probe'un Rekoru

Dünya 26.12.2024 - 10:00, Güncelleme: 26.12.2024 - 10:01
 

Güneş'e En Yakın Uçuş: Parker Solar Probe'un Rekoru

NASA'nın Parker Solar Probe aracı, Güneş'e sadece 6,1 milyon km mesafeden geçerek yeni bir rekor kırdı. Bu, insanlığın Güneş'e en yakın geçişi olarak tarihe geçti.
Parker Solar Probe, Güneş’in yüzeyine 6,1 milyon kilometre mesafeden geçerek insanlık adına büyük bir başarıya imza attı. Bu mesafe, Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin yalnızca 4 santimetresine denk geliyor. Uzay aracı, 980 derece sıcaklığa dayanabilmesi için özel bir karbon kompozit ısı kalkanı ile donatıldı. Parker, Güneş’in korona bölgesinde hareket ederek, Güneş’in atmosferini daha iyi anlamayı hedefliyor. Araç, güneş rüzgarları ve korona sıcaklığı üzerine kritik bilgiler toplamayı amaçlıyor. Parker Solar Probe, bir sonraki yakın geçişini 19 Haziran 2025’te gerçekleştirecek. Uzay aracının görevi tamamlandığında, Güneş’e doğru yönlendirilerek ardında önemli bir miras bırakacak. Bu, NASA’nın mühendislik alanındaki başyapıtlarından biri olarak, gelecekte de Güneş’in etrafında dönecek.
NASA'nın Parker Solar Probe aracı, Güneş'e sadece 6,1 milyon km mesafeden geçerek yeni bir rekor kırdı. Bu, insanlığın Güneş'e en yakın geçişi olarak tarihe geçti.

Parker Solar Probe, Güneş’in yüzeyine 6,1 milyon kilometre mesafeden geçerek insanlık adına büyük bir başarıya imza attı. Bu mesafe, Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin yalnızca 4 santimetresine denk geliyor.

Uzay aracı, 980 derece sıcaklığa dayanabilmesi için özel bir karbon kompozit ısı kalkanı ile donatıldı. Parker, Güneş’in korona bölgesinde hareket ederek, Güneş’in atmosferini daha iyi anlamayı hedefliyor. Araç, güneş rüzgarları ve korona sıcaklığı üzerine kritik bilgiler toplamayı amaçlıyor.

Parker Solar Probe, bir sonraki yakın geçişini 19 Haziran 2025’te gerçekleştirecek. Uzay aracının görevi tamamlandığında, Güneş’e doğru yönlendirilerek ardında önemli bir miras bırakacak. Bu, NASA’nın mühendislik alanındaki başyapıtlarından biri olarak, gelecekte de Güneş’in etrafında dönecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.