DİPLOMATLAR BİRLİĞİ (BDU)’NDEN ÜCRETSİZ EĞİTİM SEMİNERİ

Ekonomi 22.04.2025 - 10:19, Güncelleme: 22.04.2025 - 10:37
 

DİPLOMATLAR BİRLİĞİ (BDU)’NDEN ÜCRETSİZ EĞİTİM SEMİNERİ

Diplomatlar Birliği (BDU), Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON), Bakırköy Kent Konseyi ile işbirliği yaparak, 19-20 Nisan tarihlerinde, Bakırköy Belediyesi Konferans Salonu’nda, sivil toplum kuruluşlarına yönelik, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi düzenledi. Ücretsiz ve iki gün süren eğitimin sonunda, katılımcılara sertifika verildi.
DİPLOMATLAR BİRLİĞİ (BDU)’NDEN ÜCRETSİZ EĞİTİM SEMİNERİ Diplomatlar Birliği (BDU), Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON), Bakırköy Kent Konseyi ile işbirliği yaparak, 19-20 Nisan tarihlerinde, Bakırköy Belediyesi Konferans Salonu’nda, sivil toplum kuruluşlarına yönelik, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi düzenledi. Ücretsiz ve iki gün süren eğitimin sonunda, katılımcılara sertifika verildi. TÜDEF- Tüketiciler Federasyonu, TÜRFED-Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu, TÜÇEDEF-Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu ile TÜKODER-Tüketiciyi Koruma Derneği de seminerin destekçileri arasındaydı. Başta tüketici dernek ve federasyonları olmak üzere, farklı sivil toplum kuruluşlarından 75’e yakın katılımcı da kayıt yaptırdı. Seminer açılışında konuşan Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal; “Kent Konseyi’nin bu tür etkinliklere çok önem verdiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini” söyledi. Seminerin açılışında konuşan ikinci isim de TÜKON-Tüketiciler Konfederasyonu Başkanı Osman İlhan oldu. İlhan; “tüketici hakları mücadelesinde daha güçlü olmak gerekir. Bu amaçla düzenlenen bu seminer, fon kaynaklarına ulaşmak için iyi bir fırsat” dedi. Hafta sonu iki gün süren semineri, Avrupa Birliği ve Proje Yönetimi Uzmanı, BDU Diplomatlar Birliği Başkanı ve TÜKON-Tüketiciler Konfederasyonu Bşk Yrd. Musa Karademir ile UNICEF Türkiye Sosyal Uyum Programı Danışmanı, Avrupa Konseyi Proje Uzmanı ve BDU Diplomatlar Birliği Uluslararasılaşma Direktörü Musa Akgülsundu. Seminer boyunca katılımcılara;  * Avrupa Birliği felsefesi * Proje nedir? Proje döngüsü nedir? (5 N 3 K) * Proje yönetim döngüsü oluşturma sistematiği * Proje döngüsü aşamaları nelerdir * MÇM yaklaşımı * Sorun Ağacı oluşturma * SWOT Analizi Test Etme * Bütçeleme yönetimi * Bütçeleme Analiz Yöntemi * Açılan fasıllar nasıl okunmalı ne anlamalı * Avrupa Birliği hibe ve fonlarına nereden ve nasıl ulaşılır? * Avrupa Birliği dışındaki hibe ve fonlarına nereden ve nasıl ulaşılır? * Örnek hibe projesi üzerinde metot çalışması * Uygulamalı yeni bir proje üzerinde atölye çalışması sunuldu. Seminer sonunda tüm katılımcılara “katılım sertifikası” verildi. Katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle Mayıs ayı içinde, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü YönetimiUygulamalı Atölye Çalışması” yapılmasına karar verildi.
Diplomatlar Birliği (BDU), Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON), Bakırköy Kent Konseyi ile işbirliği yaparak, 19-20 Nisan tarihlerinde, Bakırköy Belediyesi Konferans Salonu’nda, sivil toplum kuruluşlarına yönelik, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi düzenledi. Ücretsiz ve iki gün süren eğitimin sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

DİPLOMATLAR BİRLİĞİ (BDU)’NDEN ÜCRETSİZ EĞİTİM SEMİNERİ

Diplomatlar Birliği (BDU), Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON), Bakırköy Kent Konseyi ile işbirliği yaparak, 19-20 Nisan tarihlerinde, Bakırköy Belediyesi Konferans Salonu’nda, sivil toplum kuruluşlarına yönelik, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi düzenledi. Ücretsiz ve iki gün süren eğitimin sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

TÜDEF- Tüketiciler Federasyonu, TÜRFED-Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu, TÜÇEDEF-Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu ile TÜKODER-Tüketiciyi Koruma Derneği de seminerin destekçileri arasındaydı. Başta tüketici dernek ve federasyonları olmak üzere, farklı sivil toplum kuruluşlarından 75’e yakın katılımcı da kayıt yaptırdı.

Seminer açılışında konuşan Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal; “Kent Konseyi’nin bu tür etkinliklere çok önem verdiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini” söyledi.

Seminerin açılışında konuşan ikinci isim de TÜKON-Tüketiciler Konfederasyonu Başkanı Osman İlhan oldu. İlhan; “tüketici hakları mücadelesinde daha güçlü olmak gerekir. Bu amaçla düzenlenen bu seminer, fon kaynaklarına ulaşmak için iyi bir fırsat” dedi.

Hafta sonu iki gün süren semineri, Avrupa Birliği ve Proje Yönetimi UzmanıBDU Diplomatlar Birliği Başkanı ve TÜKON-Tüketiciler Konfederasyonu Bşk Yrd. Musa Karademir ile UNICEF Türkiye Sosyal Uyum Programı Danışmanı, Avrupa Konseyi Proje Uzmanı ve BDU Diplomatlar Birliği Uluslararasılaşma Direktörü Musa Akgülsundu.

Seminer boyunca katılımcılara; 

* Avrupa Birliği felsefesi

* Proje nedir? Proje döngüsü nedir? (5 N 3 K)

* Proje yönetim döngüsü oluşturma sistematiği

* Proje döngüsü aşamaları nelerdir

* MÇM yaklaşımı

* Sorun Ağacı oluşturma

* SWOT Analizi Test Etme

* Bütçeleme yönetimi

* Bütçeleme Analiz Yöntemi

* Açılan fasıllar nasıl okunmalı ne anlamalı

* Avrupa Birliği hibe ve fonlarına nereden ve nasıl ulaşılır?

* Avrupa Birliği dışındaki hibe ve fonlarına nereden ve nasıl ulaşılır?

* Örnek hibe projesi üzerinde metot çalışması

* Uygulamalı yeni bir proje üzerinde atölye çalışması sunuldu. Seminer sonunda tüm katılımcılara “katılım sertifikası” verildi.

Katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle Mayıs ayı içinde, “Avrupa Birliği Hibeleri ve proje Döngüsü YönetimiUygulamalı Atölye Çalışması yapılmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.