Yol kenarındaki küçük beyaz tabelalar hayat kurtarıyor!

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.11.2023 - 08:18, Güncelleme: 12.11.2023 - 08:18
 

Yol kenarındaki küçük beyaz tabelalar hayat kurtarıyor!

Şehirler arası otoyol kenarlarında yer alan ve üzerinde bazı rakamların bulunduğu küçük beyaz tabelalar, kaza anında acil servis ekiplerine konum bildirmek amacıyla kullanılıyor. 'Kontrol kesim levhası' adı verilen beyaz küçük tabelaların üzerinde yazan sayıların anlamları ise haberimizde... Trafik işaret levhaları, yol ve çevresinin özelliklerini yazı ve sembollerle sürücülere ve yayalara aktarılmasını sağlıyor. Bu nedenle trafik işaretleri ve trafik levhaları hem sürücüler, hem de trafiğin genel akışı için oldukça öneme sahip. KONTROL KESİM LEVHASI NEDİR? Yol kenarında bulunan küçük beyaz levhalara 'kontrol kesim levhası' adı veriliyor. Bu tabelalar, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bakım ağına dahil yollar üzerinde yolu tanımlamak ve yoldan kaynaklanan sorunların yerinin belirlenmesi amacıyla kullanılıyor. KONTROL KESİM LEVHASI NASIL OKUNUR? Kontrol kesim levhasının üzerinde yer alan koordinat, enlem ve boylam bilgisi değil. Levha üzerinde yer alan sayılar sırasıyla karayolunun adı, kesim numarası ve kaçıncı kilometresinde olduğuna dair bilgileri içeriyor. Örneğin; '22' karayolunun adını, '52' kontrol kesim noktasını, aşağı kısımda yer alan '008' ise kilometre bilgisini ifade ediyor. KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE ZAMAN KURULDU? Türkiye'de karayollarının yapımı ve düzeninden sorumlu kurum olan Karayolları Genel Müdürlüğü, 1950 yılında kuruldu. Mevcut yolların bakımı ve onarımı çalışmalarını yürüten KGM, aynı zamanda ana güzergahlarda yolların yenilenmesi için de çalışmalar yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü toplam 68 bin 580 kilometre yol ağına sahip.

Şehirler arası otoyol kenarlarında yer alan ve üzerinde bazı rakamların bulunduğu küçük beyaz tabelalar, kaza anında acil servis ekiplerine konum bildirmek amacıyla kullanılıyor. 'Kontrol kesim levhası' adı verilen beyaz küçük tabelaların üzerinde yazan sayıların anlamları ise haberimizde...

Kimse farkında değil: Yol kenarındaki küçük beyaz tabelalar hayatınızı kurtarıyor!

Trafik işaret levhaları, yol ve çevresinin özelliklerini yazı ve sembollerle sürücülere ve yayalara aktarılmasını sağlıyor.

Bu nedenle trafik işaretleri ve trafik levhaları hem sürücüler, hem de trafiğin genel akışı için oldukça öneme sahip.

turkiye-otoyol-ucretleri.jpg

KONTROL KESİM LEVHASI NEDİR?

Yol kenarında bulunan küçük beyaz levhalara 'kontrol kesim levhası' adı veriliyor.

Bu tabelalar, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bakım ağına dahil yollar üzerinde yolu tanımlamak ve yoldan kaynaklanan sorunların yerinin belirlenmesi amacıyla kullanılıyor.

yol-kenarindaki-kucuk-beyaz-tabelanin-anlami-2.jpg

KONTROL KESİM LEVHASI NASIL OKUNUR?

Kontrol kesim levhasının üzerinde yer alan koordinat, enlem ve boylam bilgisi değil.

Levha üzerinde yer alan sayılar sırasıyla karayolunun adı, kesim numarası ve kaçıncı kilometresinde olduğuna dair bilgileri içeriyor.

Örneğin; '22' karayolunun adını, '52' kontrol kesim noktasını, aşağı kısımda yer alan '008' ise kilometre bilgisini ifade ediyor.

yol-kenarindaki-kucuk-beyaz-tabelanin-anlami-1.jpg

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye'de karayollarının yapımı ve düzeninden sorumlu kurum olan Karayolları Genel Müdürlüğü, 1950 yılında kuruldu.

Mevcut yolların bakımı ve onarımı çalışmalarını yürüten KGM, aynı zamanda ana güzergahlarda yolların yenilenmesi için de çalışmalar yapıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü toplam 68 bin 580 kilometre yol ağına sahip.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.