beyin çipi takılan hasta düşünce gücüyle satranç oynadı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2024 - 08:25, Güncelleme: 21.03.2024 - 08:25
 

beyin çipi takılan hasta düşünce gücüyle satranç oynadı

Elon Musk bunu da yaptı; beyin çipi takılan hasta düşünce gücüyle satranç oynadı Sahip olduğu uzaycılık şirketi  SpaceX, sosyal medya platformu X, elektrikli  otomotiv devi Tesla ve gibi mega şirketlerle sıkça gündeme gelen Elon Musk, bu kez de sahibi olduğu Neneuralink şirketiyle gündem oldu. Dalış kazası sonrasında omuz altı felç olan 29 yaşındaki hasta Noland Arbaugh, dizüstü bilgisayarında satranç oynadı ve Neuralink cihazını kullanarak imleci hareket ettirdi. Felçli Arbaugh, X’te yayınlanan videoda implant prosedürüne atıfta bulunarak “Ameliyat son derece kolaydı. Gerçekten bir gün sonra hastaneden taburcu oldum. Herhangi bir bilişsel bozukluğum yok” dedi. Neuralink, beyin çipi sayesinde sadece düşünce yoluyla tüm elektronik aletlerin kullanılmasını amaçlıyor. İlk aşamada yalnızca uzuvlarını kullanamayan hastalar üzerinde deneniyor. Neuralink şirketi, insan beyniyle bilgisayar arasında bağlantı kurarak nörolojik sorunlara çözümler üretmeyi hedefliyor. İnsan beynine yerleştirilen çiplerle bunama, parkinson ve omurilik zedelenmeleri gibi hastalıklara da çare olunması amaçlanıyor. Neuralink, geçen yıl mayısta beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nden onay almıştı.  

Elon Musk bunu da yaptı; beyin çipi takılan hasta düşünce gücüyle satranç oynadı

Sahip olduğu uzaycılık şirketi  SpaceX, sosyal medya platformu X, elektrikli  otomotiv devi Tesla ve gibi mega şirketlerle sıkça gündeme gelen Elon Musk, bu kez de sahibi olduğu Neneuralink şirketiyle gündem oldu.

Dalış kazası sonrasında omuz altı felç olan 29 yaşındaki hasta Noland Arbaugh, dizüstü bilgisayarında satranç oynadı ve Neuralink cihazını kullanarak imleci hareket ettirdi.

Felçli Arbaugh, X’te yayınlanan videoda implant prosedürüne atıfta bulunarak “Ameliyat son derece kolaydı. Gerçekten bir gün sonra hastaneden taburcu oldum. Herhangi bir bilişsel bozukluğum yok” dedi.

Neuralink, beyin çipi sayesinde sadece düşünce yoluyla tüm elektronik aletlerin kullanılmasını amaçlıyor.

İlk aşamada yalnızca uzuvlarını kullanamayan hastalar üzerinde deneniyor.

Neuralink şirketi, insan beyniyle bilgisayar arasında bağlantı kurarak nörolojik sorunlara çözümler üretmeyi hedefliyor.

İnsan beynine yerleştirilen çiplerle bunama, parkinson ve omurilik zedelenmeleri gibi hastalıklara da çare olunması amaçlanıyor.

Neuralink, geçen yıl mayısta beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nden onay almıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.