Boşanma aşamasında satılan ev, araba ve mallar ilgili emsal karar! Yargıtay son noktayı koydu

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2024 - 08:23, Güncelleme: 17.03.2024 - 08:23
 

Boşanma aşamasında satılan ev, araba ve mallar ilgili emsal karar! Yargıtay son noktayı koydu

Boşanma aşamasında olan bir çift, mal paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşünce davalı erkek evi yeğenine sattı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, boşanma aşamasında el altından satılan evi mal kaçırma saydı. İzmir'de boşanma aşamasında olan bir çift, mal paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düştü. Çift boşanırken, evleri de dahil olmak üzere mal varlıklarının nasıl paylaşılacağına dair bir karara varamadı. Davacı kadın, boşanma davasında kocanın, müşterek evlerini çok düşük bir bedelle, hiçbir işi olmayan yeğenine sattığını fark etti. Genç kadın bu durum karşısında, evin satışının iptalini veya haczini talep etti. Yerel mahkeme davayı reddetse de, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay, kocanın evini yeğenine satmasının, eşinin katkı payı alacağından kurtulmak için yapılan bir danışıklı işlem olduğunu savundu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararını onayladı. Kurul, tapu iptali yerine, davacının alacağını alabilmesi için taşınmazın haciz ve satışını isteyebileceğine karar verdi. Bu karar, boşanma aşamasında mal kaçırmaya çalışanlar için bir emsal teşkil edecek.

Boşanma aşamasında olan bir çift, mal paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düşünce davalı erkek evi yeğenine sattı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, boşanma aşamasında el altından satılan evi mal kaçırma saydı.

Boşanma aşamasında satılan evle ilgili emsal karar! Yargıtay son noktayı koydu

İzmir'de boşanma aşamasında olan bir çift, mal paylaşımı konusunda anlaşmazlığa düştü. Çift boşanırken, evleri de dahil olmak üzere mal varlıklarının nasıl paylaşılacağına dair bir karara varamadı.

Davacı kadın, boşanma davasında kocanın, müşterek evlerini çok düşük bir bedelle, hiçbir işi olmayan yeğenine sattığını fark etti. Genç kadın bu durum karşısında, evin satışının iptalini veya haczini talep etti.

Yerel mahkeme davayı reddetse de, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay, kocanın evini yeğenine satmasının, eşinin katkı payı alacağından kurtulmak için yapılan bir danışıklı işlem olduğunu savundu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararını onayladı. Kurul, tapu iptali yerine, davacının alacağını alabilmesi için taşınmazın haciz ve satışını isteyebileceğine karar verdi.

Bu karar, boşanma aşamasında mal kaçırmaya çalışanlar için bir emsal teşkil edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.