Güneydoğu Anadolu İhracatı 3 Milyar Doları Aştı

Ekonomi 05.04.2025 - 09:30, Güncelleme: 05.04.2025 - 09:30
 

Güneydoğu Anadolu İhracatı 3 Milyar Doları Aştı

2025 yılının ilk çeyreğinde GAİB, bölgeden 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Mart ayında ise 1 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Gaziantep, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. ili oldu.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), 2025’in ilk çeyreği itibarıyla toplam 3 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştığını duyurdu. Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %5,4'lük bir artışla 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Özellikle Gaziantep, 861,5 milyon dolarla bu rakamda önemli bir paya sahip. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ihracatın yerel ekonominin canlanmasında sağladığı katkılara vurgu yaptı. Üretimde sürdürülebilirlik ve yenilikçilik ön planda tutulurken, sektörün karşılaştığı bazı zorluklar da gözler önüne serildi. Kalifiye eleman eksikliği, yüksek üretim maliyetleri, lojistik sıkıntılar ve rekabet koşulları, ihracatçıların karşılaştığı başlıca engeller arasında yer alıyor. Kileci, bu sorunların çözümünde tüm paydaşların iş birliği yapması gerektiğinin altını çizdi. Bölgedeki ihracatçıların azimle çalışmaya devam ettiğini ve ihracat ailesinin her geçen gün büyüdüğünü ayrıca belirtti.
2025 yılının ilk çeyreğinde GAİB, bölgeden 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Mart ayında ise 1 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Gaziantep, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. ili oldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), 2025’in ilk çeyreği itibarıyla toplam 3 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştığını duyurdu. Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %5,4'lük bir artışla 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Özellikle Gaziantep, 861,5 milyon dolarla bu rakamda önemli bir paya sahip.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ihracatın yerel ekonominin canlanmasında sağladığı katkılara vurgu yaptı. Üretimde sürdürülebilirlik ve yenilikçilik ön planda tutulurken, sektörün karşılaştığı bazı zorluklar da gözler önüne serildi. Kalifiye eleman eksikliği, yüksek üretim maliyetleri, lojistik sıkıntılar ve rekabet koşulları, ihracatçıların karşılaştığı başlıca engeller arasında yer alıyor.

Kileci, bu sorunların çözümünde tüm paydaşların iş birliği yapması gerektiğinin altını çizdi. Bölgedeki ihracatçıların azimle çalışmaya devam ettiğini ve ihracat ailesinin her geçen gün büyüdüğünü ayrıca belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.