Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a pancar desteği CİMER’den döndü!

Sağlık 19.12.2024 - 16:01, Güncelleme: 19.12.2024 - 16:01
 

Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a pancar desteği CİMER’den döndü!

Tarım ve Orman Bakanlığının, Doğu Çay’ın 2018’de yapılan özelleştirme ihalesinde satın aldığı Afyon Şeker Fabrikasına pancar kıyağı çektiği ancak çiftçilerin CİMER’e yaptığı şikayetin ardından bu kıyaktan vazgeçildiği ortaya çıktı.
Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a pancar kıyağı CİMER’den döndü! Tarım ve Orman Bakanlığının, Doğu Çay’ın 2018’de yapılan özelleştirme ihalesinde satın aldığı Afyon Şeker Fabrikasına pancar kıyağı çektiği ancak çiftçilerin CİMER’e yaptığı şikayetin ardından bu kıyaktan vazgeçildiği ortaya çıktı. Şeker pancarında garip işler yaşanmaya devam ediliyor. Tarım Bakanlığında Şeker Dairesi Başkanlığı’nın, pancar ekim alanlarıyla ilgili örneğine bugüne kadar pek rastlanmayan bir kıyağa imza attığı ortaya çıktı. KAMU ŞEKER FABRİKASINA AİT EKİM ALANI ÖZEL ŞEKER FABRİKASINA DEVREDİLDİ! Şeker Dairesi Başkanlığı, kamu şeker fabrikasına ait olan pancar ekim alanını, çiftçilerden de habersiz bir şekilde özel şeker fabrikasının pancar ekim alanına kaydırdı. Kamu şeker fabrikaları arasında pancar ekim alanları değiştirilebiliyordu ancak kamu fabrikasına ait bir ekim alanının, özel fabrikaya kaydırılması bugüne kadar görülmemişti. KÖYLÜLER İSYAN ETTİ CİMER'E ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAĞDI! Alınan bilgilere göre, skandal pancar ekim alanı kıyağı, Konya’nın Çeltik ilçesine bağlı Adakasım ve İshakuşağı mahallerinde yaşandı. Yıllık ortalama toplam 80 bin ton pancar üretilen söz konusu bu iki mahalle, kamuya ait Ilgın Şeker Fabrikası’nın ekim alanı içinde bulunuyor. Bu mahalledeki çiftçiler yıllardır Ilgın Şeker Fabrikası ile sözleşme yaparak ektikleri pancarı, kamu fabrikasına teslim ediyorlardı. Ancak ne olduysa, Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilerin hiçbir şekilde rızası da alınmadan bu iki mahalle pancar ekim alanı olarak Ilgın Şeker Fabrikası’ndan alınarak Doğuş Çay’a ait olan Afyon Şeker Fabrikası’na bağlandı. İki mahalledeki çiftçiler, kendi ekim alanında çiftçiye büyük mağduriyet yaşatan Afyon Şeker Fabrikasına bağlandıklarını öğrendiklerinde dünyaları başlarına yıkıldı. TARIM BAKANLIĞI GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI! Mahalle muhtarları aracılığıyla bölge milletvekillerine durumu ileten çiftçiler, CİMER’e de şikayet dilekçesi yağdırdı. CİMER’e yapılan yoğun şikayetler üzerine bölge milletvekilleri de devreye girerek, Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a geçtiği ekim alanı kıyağından vazgeçildi. Söz konusu iki mahalle tekrar Ilgın Şeker Fabrikası’nın ekim alanına bağlandı.      
Tarım ve Orman Bakanlığının, Doğu Çay’ın 2018’de yapılan özelleştirme ihalesinde satın aldığı Afyon Şeker Fabrikasına pancar kıyağı çektiği ancak çiftçilerin CİMER’e yaptığı şikayetin ardından bu kıyaktan vazgeçildiği ortaya çıktı.

Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a pancar kıyağı CİMER’den döndü!

Tarım ve Orman Bakanlığının, Doğu Çay’ın 2018’de yapılan özelleştirme ihalesinde satın aldığı Afyon Şeker Fabrikasına pancar kıyağı çektiği ancak çiftçilerin CİMER’e yaptığı şikayetin ardından bu kıyaktan vazgeçildiği ortaya çıktı.

Şeker pancarında garip işler yaşanmaya devam ediliyor. Tarım Bakanlığında Şeker Dairesi Başkanlığı’nın, pancar ekim alanlarıyla ilgili örneğine bugüne kadar pek rastlanmayan bir kıyağa imza attığı ortaya çıktı.

KAMU ŞEKER FABRİKASINA AİT EKİM ALANI ÖZEL ŞEKER FABRİKASINA DEVREDİLDİ!

Şeker Dairesi Başkanlığı, kamu şeker fabrikasına ait olan pancar ekim alanını, çiftçilerden de habersiz bir şekilde özel şeker fabrikasının pancar ekim alanına kaydırdı. Kamu şeker fabrikaları arasında pancar ekim alanları değiştirilebiliyordu ancak kamu fabrikasına ait bir ekim alanının, özel fabrikaya kaydırılması bugüne kadar görülmemişti.

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ CİMER'E ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAĞDI!

Alınan bilgilere göre, skandal pancar ekim alanı kıyağı, Konya’nın Çeltik ilçesine bağlı Adakasım ve İshakuşağı mahallerinde yaşandı. Yıllık ortalama toplam 80 bin ton pancar üretilen söz konusu bu iki mahalle, kamuya ait Ilgın Şeker Fabrikası’nın ekim alanı içinde bulunuyor. Bu mahalledeki çiftçiler yıllardır Ilgın Şeker Fabrikası ile sözleşme yaparak ektikleri pancarı, kamu fabrikasına teslim ediyorlardı.

Ancak ne olduysa, Tarım Bakanlığı tarafından çiftçilerin hiçbir şekilde rızası da alınmadan bu iki mahalle pancar ekim alanı olarak Ilgın Şeker Fabrikası’ndan alınarak Doğuş Çay’a ait olan Afyon Şeker Fabrikası’na bağlandı. İki mahalledeki çiftçiler, kendi ekim alanında çiftçiye büyük mağduriyet yaşatan Afyon Şeker Fabrikasına bağlandıklarını öğrendiklerinde dünyaları başlarına yıkıldı.

TARIM BAKANLIĞI GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI!

Mahalle muhtarları aracılığıyla bölge milletvekillerine durumu ileten çiftçiler, CİMER’e de şikayet dilekçesi yağdırdı. CİMER’e yapılan yoğun şikayetler üzerine bölge milletvekilleri de devreye girerek, Tarım Bakanlığının Doğuş Çay’a geçtiği ekim alanı kıyağından vazgeçildi. Söz konusu iki mahalle tekrar Ilgın Şeker Fabrikası’nın ekim alanına bağlandı.      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.