DOLAR

32,7286$% 0.2

EURO

35,5147% 0.18

STERLİN

42,0832£% 0.38

GRAM ALTIN

2.497,73%-0,53

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,83

TAM ALTIN

16.252,00%0,83

ONS

2.370,70%-0,85

BİST100

10.848,46%-0,03

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

a

Sinan Ateş davasında karar verildi (Ayşe Ateş’e çelik yelek ve 5 polisli koruma) mi?

Uzun zamandır kamuoyunun takip ettiği Sinan Ateş cinayeti davası gün başladı. Ankara’da Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki salonda görülecek duruşmaya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in 5 polis tarafından korunarak gelmesi dikkat çekti. Ayşe Ateş’e çelik yelek giydirildiği ve Ateş’in duruşma salonunun önünde çıkarttığı görüldü. Ateş, “Yoğun güvenlik önlemleri altında normal bir hayat yaşamıyorum.” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili 22 zanlının yargılanmasına bugün başlanacak. Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde, 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ateş’in ölümüyle ilgili 22 zanlı, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülecek dava, 5 gün sürecek.

Ateş ailesinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin de duruşmayı takip etmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmayı takip edeceğini açıkladı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de davayı parti avukatlarının izleyeceğini bildirdi.

AYŞE ATEŞ’E ÇELİK YELEKLİ KORUMA

Halk Tv’de yer alan habere göre; Ankara‘da Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki salonda görülecek duruşmaya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in 5 polis tarafından korunarak gelmesi dikkat çekti. Ayşe Ateş’e çelik yelek giydirildiği ve Ateş’in duruşma salonunun önünde çıkarttığı görüldü. Çevrede ise yüzlerce polis görev yapıyor.

“BUGÜN EKSİK BİR İDDİANAMEYLE MAHKEME KURULACAK”

Ateş duruşma öncesi yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bugün eksik bir iddianameyle mahkeme kurulacak. Bizim buradan beklentimiz ve isteğimiz şu. Ayrılan dosyadaki 17 kişinin hakkında gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde yapılarak bu dosyanın da bizim dosyamızı eklenmesi ve eksik olan bu iddianamedeki boşlukların tamamlanarak doldurularak yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılması. Hedefimizde sadece suçlular var. Sadece suçluların adil bir şekilde yargılanmasından başka hiçbir talebimiz bulunmamaktadır yedi kişiyi de dahil edilmesiyle ilgili. Bu on yedi kişinin dosyasını dediğim gibi birleştirilmesi bizim dilekçeler verdik.

Eksik deliller var. Bu hala gelmeyen deliller var. Dosyaya eklenmeyen. Bu delillerin hızlı bir şekilde dosyaya eklenmesi, eksiklerin tamamlanması hala eee bazı arkadaşlarımızın ifadeleri eklenmedi Bu ifadelerin hızlı bir şekilde eklenmesi, dosyanın tamamlanması iddianamedeki boşlukların doldurularak tamamlanması ve hızlı bir şekilde yargılanmanın devamını istiyoruz. Abi efendim ileteceğim. Şimdi mahkemede bunun hepsini dile getireceğim. Şimdi bu bahsettiğiniz şey iddialardan ibaret.

Ben elimdeki somut delillere belgelere dayanarak konuştum hep. Bugüne kadar. Bugünden sonra da öyle konuşacağım. Eğer bir gün o konuyla alakalı somut bir bilgi ve belge elimize ulaşırsa o gün onunla alakalı da yorumunu söyleyeceğim şeyleri söylüyorum ama şu an için böyle bir şey mevcut değil. Ancak Mersin olayı tabii ki de bizim olayımızın öncüsü. Oradan başlayarak değerlendirilerek, oradaki ifadelerin de gerekli ifadelerin de alınarak dosyaya konulması ve hep birlikte işlem görmesi gerektiğini ben bugün sayın mahkeme heyetine ileteceğim. Evet uzun süredir var. Yaklaşık bir buçuk ay oldu sanırım.

“NORMAL BİR HAYAT YAŞAMIYORUM”

Koruma talebinde bulunalı tam tarih aklımda değil ama uzun süredir korumalarım var. Yoğun güvenlik önlemleri altında normal bir hayat yaşamıyorum. Evde kızlarımla ııı akşama kadar çok gerekli haller dışında dışarıya çıkmadan onların yaşaması bazılarının hala yaşamadığı ancak yaşaması gereken cezaevi hayatını maalesef bize layık gördüler. Ne diyeyim? Utansınlar takip etmesi bekleniyor. Sağ olsunlar siyasetçiler siyasi parti genel başkanları ve onların arkasındaki kamuoyu da bizi yalnız bırakmadı sizler gibi. Bu milletin akıl ve vicdan sahibi her bir ferdi bizim yanımızda. Hepsine de sizlere de basının huzurunda huzurunda çok çok teşekkür ediyorum.

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU AYŞE ATEŞ’İN YANINA OTURDU

19 ay sonra görülen ilk duruşmada, salona girişler başladı. CHP lideri Özgür Özel ve CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş’in yanına oturdu.

“‘BAY KEMAL NEREDE?’ DİYE BAĞIRDI”

Gazeteci Timur Soykan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Cep, ‘Bay Kemal nerede’ diye bağırdı. Jandarmalar tarafından salondan çıkartıldı.” ifadelerini kullandı.

17 ŞÜPHELİNİN DOSYASI AYRILDI

Sinan Ateş cinayetine ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17’si hakkındaki soruşturma, ayrı dosya üzerinden sürüyor.

Arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022’de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ateş ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, mayıs ayında mahkemece kabul edilmişti.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt’un “müşteki” sıfatıyla yer aldığı 22 sanıklı iddianamede, “müşterek fail”olarak yer alan sanıklar tetikçi Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Özyağci’nin ayrıca “ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak” suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş’ın ise “zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, diğer sanıklar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın, “iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri”gerekçesiyle cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

Bu 17 sanığın, “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsi istenirken, eski cinayet büro amiri Aykal’ın ayrıca kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle ayrıca 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kritik dava başladı: Ayşe Ateş ve Selma Ateş’ten açıklama