DOLAR

32,7260$% 0.18

EURO

35,5118% 0.17

STERLİN

42,0583£% 0.32

GRAM ALTIN

2.498,75%-0,50

ÇEYREK ALTIN

4.058,00%0,81

TAM ALTIN

16.247,00%0,77

ONS

2.376,39%-0,61

BİST100

10.918,30%0,61

BİTCOİN

฿%

LİTECOİN

Ł%

ETHEREUM

Ξ%

RİPPLE

%

TETHER

$%

a

Suçun oluşmasını sağlayan suç ortamlarını ortadan kaldırmaktır

Cezaevlerinde bulunan mahkum sayısının sınırın üstünde olması ürkütücü! Yetkili merciler ivedilikle önleyici tedbirler almalı. Veriler korkutucu!

Ülkemizde gelir dağılımındaki dengesizlik, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar, göç, işsizlik, nüfus yoğunluğu, şehirleşme, adalete olan güvensizlik gibi faktörler suç oranlarının artmasına sebep olmuştur.

Toplumdaki huzursuzluk, cinayet, hırsızlık, yolsuzluk, terör, insan ticareti gibi suçlar yaygınlaşmıştır. Artık ne mahkemeler, ne cezaevleri suçları ve suçluları engellemeye yetmemektedir. O halde acil yapılması gereken öncelikle suçun oluşmasını sağlayan suç ortamlarını ortadan kaldırmaktır.

Mesela devlet her vatandaşa eşit, parasız sosyo- ekonomik imkanlar sunarak istihdamını sağlamalı ; eğitime daha çok önem vererek vatandaşlarının sağlıklı, iyi bir yurttaş olmaları yolunda gereken ne varsa yapmalıdır. Böylece bireyler; devletin koyduğu yasalara rahatlıkla uyacak, toplumsal dinamikler harekete geçirilerek suç oranlarının düşmesi sağlanacaktır. Cezaevinde yatan bireyler için de iyileştirici önlemler alınmalıdır.

Onların ülke sanayisine, ekonomisine katkı sunacak faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalı, onlara ıslah, rehabilite kapsamında destek verilmelidir. Aftan ziyade bireylerin topluma kazandırılması hususunda çalışmalar yapılmalıdır. Madde kullanımı özellikle son yıllarda gençler arasında çok yaygınlaşmaya başladı. İşsizlik ve eğitim sorunları çözülerek, Rehabilitasyon merkezlerinin sayıları artırılmalı, herkesin ilgili yerlerden yararlanmaları sağlanmalıdır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YKS ile ilgili yalan haberlere karşı hukuki süreç başladı