Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

27. TÜKETİCİ KONSEYİ ANKARA’DA YAPILDI

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, 7 Eylül’de Ankara’da gerçekleşen, 27. Tüketici Konseyi çalışmalarını tamamladı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın açılış konuşması yaptığı Konsey’e, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Ticaret Dairesi Müdürü Sevil Yönlüer ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber de katıldı.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber başta olmak üzere, genel müdürlüğe bağlı daire başkanları ve bakanlık uzmanları gün boyu Konsey’de hazır bulundu.

Tüketici Konseyi’nin amacı; Tüketicinin sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çıkarlarının korunması için, gerekli tedbirleri araştırmak ve Tüketici Kanununun uygulanmasına yönelik tedbirlere dair görüşleri öncelikle ele alınmak üzere ve ilgili mercilere iletmektir.

Tüketici Konseyi’ne, Türkiye’nin en güçlü ve yaygın örgütü olan Tüketiciler Konfederasyonun yanı sıra Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu, Tüketici Birliği Federasyonu, Tüketici Dernekleri Federasyonu, Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu ve tüketici savunucusu dernekler katıldı. Ayrıca özel sektör temsilcileri, Barolar Birliği, Ticaret Odaları, Belediyeler Birliği kurum ve kuruluşlar da Konsey toplantısında hazır bulundu.

Konsey’de Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu Kurucu Başkanı Musa Karademir, Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Av. Mehmet Bülent Deniz, Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Aziz Koçal, Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu Başkanı Osman İlhan birer konuşma yaptı.

Konsey’de tüketici örgütleri, tüketicilerin ekonomik krizden dolayı yaşadığı mağduriyetleri anlattı. Gıda ve kira artışları, güvenli ve sağlığı gıdaya ulaşım, fiyat etiketlerinde yapılan hileler, internet dolandırıcılığı, tüketicinin hak aramada yaşadığı zorluklar ele alındı.

Özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütleri de Tüketici Hakem Heyetleri(THH)’nde yaşanan sıkıntılar, uygulama orta çıkan sorunlar, THH’nde aynı konuda birbirinden farklı ve bazen de tüketici aleyhine haksız alınan kararlar, hakem heyetlerinin sayısının artırılması gerektiği dijital dönüşüm, dijital hizmetlerin değişimi, internet üzerinden yapılan satışlarda yaşanan sıkıntılar gibi konuları ele alındı.

27. Tüketici Konseyi’nin birinci kısmının sona ermesinin ardından, ikinci yarıda, Reklam Kurulu Üyeliği seçimi vardı. Tüketici Konfederasyonu ve tüketici federasyonları ile derneklerinden aday gösterilen Avukat Aslı Kavak, oyların % 65’ini alarak, Reklam Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Av. Aslı Kavak, 1981 İstanbul doğumludur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. TÜKODER Bahçelievler Şubesi kurucu üyesidir. Aynı zamanda, TÜKODER Genel Merkez Hukuk Komisyonu üyesi ve Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır.

Hnr. Dr. Musa Karademir

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı

United Kingdom EODP Türkiye Başkanı ve İyi Niyet Büyükelçisi

TÜRFED Federasyonu Kurucu Genel Başkanı

TÜKON Tüketiciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yrd.