Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AF ÇIKIYOR (Mahkumlara genel af çıkıyor mu?) MU? 2024 Genel Af çıkacak..

AF YASASI ÇIKACAK MI

AF YASASI ÇIKACAK MI SON DAKİKA | 8. Yargı Paketi maddeleri neler, içeriği ne? Mahkumlara genel af çıkıyor mu? İnfaz düzenlemesi beklentisi gündemde! Adalet Bakanı Tunç tarih verdi.

8. Yargı Paketi’nde af yasası çıkacak mı, sorusu son dakika haberleri ile takip ediliyor. Henüz taslak metin olarak çalışmaları devam eden yeni yargı paketi düzenlemesiyle ceza yaptırımlarının etkinliğinin artırılmasından, denetimli serbestliğe kadar pek çok alanda önemli değişiklik yapılacak. Öte yandan denetimli serbestlik süresinin 3 yıl olmasına yönelik düzenleme de gündemde yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 8. yargı paketine ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, “1 yıllık denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz” demişti. Diğer yandan Bakan Tunç, 8. yargı paketi ne zaman çıkacak? sorusunun yanıtına yönelik ise takvimin çok uzamayacağını söyledi. Gözler şimdi 8. Yargı Paketi’nde infaz düzenlemesi olup olmayacağında. Peki, 8. Yargı Paketi maddeleri neler, genel af çıkıyor mu? İşte, af yasası son dakika bugünkü gelişmeler…

Yeni yargı paketi çalışmaları devam ederken, mahkumlara af beklentileri de arttı. 2023 yılının son aylarında hazırlıklarına başlanan 8. Yargı Paketi ile af yasası için gözler TBMM’ye çevrildi. Yapılan düzenlemeyle, hükümlü cezasının en az yüzde 40’ını cezaevinde çekecek. Ayrıca anneye, baba ile çocuk arasındaki soy bağının reddi davası açma imkanı tanınacak. Yeni yargı paketinin TBMM’ye geleceği tarihle ilgili Bakan Tunç yaptığı açıklamada, şubat sonunu işaret etti. Peki, 8. Yargı Paketi maddeleri neler, af çıkacak mı? İşte, 8. Yargı Paketi içeriği hakkında detaylar.

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak şunları söylemişti; 

“Henüz taslak aşamasında. Son şekli verilmek üzere. Uzun süredir çalışma gerçekleştiriyoruz. Cevdet Yılmaz başkanlığında değerlendirdik. Yakın zamanda vekillerimize sunulacak. Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür.” dedi.

2024 MAHKUMLARA AF ÇIKACAK MI?

Geçtiğimiz haftalarda Bakan Tunç yargı paketinin detaylarını açıklamıştı. 8. Yargı Paketi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “ Şunu ifade edebilirim, 60’tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların” dedi.

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında büyük bir beklenti olduğuna dikkat çeken Tunç, “Suç, işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Yani 2 yılın altında cezaya hüküm giyen biri, koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestliği de dikkate aldığımızda hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor.

Bu da toplumda bir cezasızlık algısına neden oluyor. Bu anlamda denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl şeklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir, bu tabii milletvekillerimizin takdirindedir. “ ifadelerini kullandı.