Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arama motorlarında çokça araştırılan BDU (Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği) Kimdir?

BDU Kimdir?Saygın kuruluş/oluşumlar arasında

BDU Kimdir?
Saygın kuruluş/oluşumlar arasında gösterilen ve arama motorlarında çokça araştırılan BDU (Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği) Kimdir?

BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği, İstanbul’da resmi statüyle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Genel tanımla amacımız ise küresel barışın korunması, diplomasi, sürdürülebilir kalkınma ve ticari işbirlikleridir.

Yeni nesil bir STK olma anlayışına uygun olarak, iş insanlarıyla, diplomasiyi bir araya getiren, ülkemizin uluslararası arenada tanıtımını sağlayan ve Türk iş dünyasına küresel ölçekte yatırım, ihracat, rekabet, marka ve işbirliklerini geliştirmeleri konularına destek veren bir uluslararası organizasyondur.

BDU Neler (Vizyon7misyon) Yapar?
BDU, küresel ölçekte sürdürülebilir çalışmalar yapar. Barış ve diplomasinin hakim olduğu bir dünya inşa etmeye inanır. Ticari diplomasiye öncelik tanır ve ticari işbirliklerinin artırılması için çaba gösterir. Dünya çapında farklı ve saygın kuruluşlarla işbirliği protokolleri yaparak, birlikte ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetleri ortak yürütür. Sosyal farkındalığı artırıcı sosyal sorumluluk projeleri geliştirir. Göçün önlenmesi, terörizmin azaltılması, kent ve insan yerleşimlerinin sağlıklı oluşması için çaba harcar. Küresel sorunların çözümünde sivil toplumun itici gücüne inanır.

BDU, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programlarını, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine, Paris İklim Antlaşmasını ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile Dijital Dönüşüm sürecini destekler. Daha barışçıl ve sürdürülebilir dünya için çaba harcar ve küresel arabuluculuk misyonuna inanır.

BDU sivil diplomat ve yerel yönetim diplomatı yetiştirmek üzere projeler geliştirir. B2B toplantılar düzenler. İşbirliği ve yatırım zirveleri düzenler. Konferanslar, paneller, forumlar, çalıştaylar, ticari alım-satım heyetleri oluşturur. Kişisel ve kurumsal eğitim programları hazırlar. Gençlere yönelik programlar yürütür.

BDU’nun Koordinasyon VE Faaliyet alanları Nelerdir?
 Diplomasi, barışın korunması, arabuluculuk, savunuculuk, çatışmaların çözümünde sivil inisiyatif konularında global çalışmalar yürütür.
 İş dünyasına yönelik mal ve hizmet alımlarına ilişkin network ağı oluşturur. Dünya çapında ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, devlet kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile temasa geçer.
 Uluslararası saygın ve aktif kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar ve projeler yürütür.
 Ulusal ve uluslararası düzeyde, işbirliği ve yatırım zirveleri, B2B ve ticari alım-satım heyetleri düzenler.
 Sivil diplomasi, barışın korunması, göç, terörizm, insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği vb konularda konferanslar, paneller, çalıştaylar düzüenler. Resim sergileri, tiyatro oyunları başta olmak üzere, kültür-sanat faaliyetlerini destekler.
 Tüm bu faaliyetleri yürütürken sürdürülebilir bir sivil toplum ekosistemi oluşturmaya özen gösterir.

BDU’nun Hayata geçirdiği sürdürülebilir Projeler?
 ULESAM-Uluslararası Ekonomik Sosyal Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı Düşünce Kuruluşu (Think Thank) kuruldu ve akademisyenlerin, araştırmacıların, uzmanların global ölçekte makaleleri yayınlanıyor.
 INFU- Uluslararası Gelecek Üniversitesi, 5 Fakülte ile online eğitime başladı. INFU Üniversitesi’nde, günün ihtiyaç ve koşullarına göre 800’den fazla sertifikalı eğitim programları düzenlenecek.
 İnternet üzerinden BDU Network (İş Ağı) sitesi ile mal ve hizmet alım-satımı konusunda global pazar oluşumuna katkı sağlandı. İş insanlarına yönelik B2B’ler, yatırım ve işbirliği zirveleri düzenlendi.
 BDU Gençlik Kulübü üzerinden gençlere Lider Yetiştirme Programı, Mentörlük, Girişimcilik, Diplomasi, İnovasyon, Proje Yönetimi eğitimleri verildi.
 İnsan hakları, göç, afet yönetimi, kadına şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, uluslararası güvenlik ve terörizm konularında ortak projeler yürüttü.

BDU Hedefleri & Projeleri Nelerdir?
 Barış ve diplomasinin tesisini güçlendirmek,
 Uluslar arası saygın kişi ve kuruluşlarla derin ve köklü işbirliklerini geliştirmek,
 Siyaset ve Diplomasi Akademisi Kurmak,
 Sivil Diplomat ve Yerel Yönetim Diplomatı Eğitim Programı açmak,
 Lider Yetiştirme Programı ile geleceğin liderleri BDU Gençlik Kulübü Üyeliğini Artırmak,
 Dünyanın farklı bölge ve ülkelerinde Temsilcilikler açmaya devam etmek,
 Halihazırda yürütülen projelerin devamını sağlamak,
 İş dünyasına ekonomik katkı sağlayacak B2B toplantılar, işbirliği ve yatırım zirveleri, danışmanlık hizmetleri gibi hizmetler sunmaya devam etmek,

BDU’nun Yönetim Konsey-Ekibi Kimlerdir?
BDU Kurucular Kurulu ve Yönetim Kurulu, Akademik Kurul, Yüksek İstişare Kurulu, Yüksek Sanat Konseyi, Gençlik Kurulu üyeleri bilgi, birikim ve vizyonlarıyla, BDU’yu geleceğe taşıyan bir ekiptir. Her bir BDU üyesi güven, sadakat, dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik mottosuyla çalışmalarını sürdürür. BDU bünyesinde, mesleki anlamda yüksek kariyere sahip danışmanlar, uzmanlar, yöneticiler, akademisyenler bulunmaktadır.

Kurumsal sitesine gitmek için lütfen TIKLAYINIZ…

BDU (Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği) Kimdir? BDU HAKKINDA…