Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birisi Eğitim mi dedi!

Birisi Eğitim mi dedi

Birisi Eğitim mi dedi

Değişiyor her şey, zaman hızlı ve acımasız. On yıl öncesine kadar Rehberlik odasının kapısında “Nasıl ders çalışalım, Nasıl zamanı yönetelim, Hangi mesleği seçelim, Soru Çözüm Teknikleri Nelerdir….vb.” meraklarla sırada bekleyen gençler günümüzde acaba en kısa yoldan nasıl para kazanabilirim, hangi videoyu çekip koysam, kaç takipçim olursa ne kadar kazanırım derdindeler.

Artık, üniversite okumak bir yük, kitap okumak zaman kaybı, emek verip sonucu beklemek zül gençler ve birçok yetişkin için. Üniversite sınavına girmeden heyecan dolu kalpler yerini “Aman kazansam ne değişecek ki zaten kimin nerde ne iş yapacağı belli hocam” diyen geleceğe dair inancı ve umudu olmayan yorgun kalplere bıraktı.  Hayat ne de olsa haz ve güç üzerine kuruluydu ve bu düzende güçlü güçsüzü yenerdi. Güçlü olmak içinde paraya, üne sahip olmak birinci sıradaydı.

Hayatını haz ve para üzerine kurmaya çalışan bu gençlik acaba hayatının hangi döneminde hakikati fark etmeye başlayacaktı… Aslında gücün para olmadığını, kendini bilmenin sosyal medyada milyon tane beğenmeden daha değerli olduğunu, severek yaptığı işteki zevkin ve duygularını fark edip, yaşamanın ve yönetebilmenin asıl güç olduğunu ne zaman öğrenecekti, kaçıncı düşmede, kaçıncı kayıpta, hangi zamanda. Zaman, geri getirilemeyen ve asla yinelenemeyen bir algıydı. Hangi tecrübe neyi nasıl öğretecek ufkunu açacaktı. Dayatılanlara inat Kendini Keşfetmenin,  yolunda yürümenin hazzını ne zaman yaşayacaktı.

Umarım fazlaca gecikmeden keşiflerini yapar ve hayata daha doyumla akarcasına karışır.

Çok geçmeden Kendinle Başla…

Umutla…