Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çağrı filminden bir anı..

Çağrı ve Ömer Muhtar

Çağrı ve Ömer Muhtar filmleri ile sinema tarihinde unutulmaz bir iz bırakan Suriyeli yönetmen Mustafa Akkad, “Çağrı“nın çekimleri sırasında Hz. Hamza rolünü oynayan aktörlerle. Sene1976.

Aynı anda hem Arapça hem de İngilizce olarak çekilen filmin Arapça versiyonunda Hz. Hamza’yı Abdullah Ğays, İngilizce versiyonunda ise ünlü oyuncu Anthony Quinn canlandırmıştı.

Bu filmin ilginç hikâyeleri vardır.
Mesela Çağrı filminin unutulmaz besteleri şöyle ortaya çıktı.

Çağrı filminin yönetmeni Mustafa Akkad, ünlü Fransız müzisyen Maurice Jarre’a filmin müziklerini bestelemesi teklifini götürür. Ünlü müzisyen Jarre bazı şartlar öne sürer.

Başta çalışabilmesi için uygun ortamın oluşturulması şartıyla Jarre, teklifi kabul eder. Jarre’ın şartları şunlardır.

Jarre, birkaç ay boyunca çölde çadırda yaşaması gerektiğini çölün atmosferini ruhunun derinliklerinde hissetmeden film için tek nota dahi üretemeyeceğini söyler.

Çalışma ortamı, çekim mekânına yakın sessiz bir yer olmalıdır. Ayrıca İslam tarihini anlatan kitapları da ister.

Sonuç olarak Maurice Jarre, Libya’da bir çölde çadırda tek başına iki ay yaşayarak ve İslâm tarihi kitapları okuyarak bu unutulmaz besteleri üretir.

Müslüman olmayan ama, İslâm’ı hissetmeye çalışan bir Fransız müzisyen tarafından Asr-ı Saadet ve Efendimizi [SAV] hatırlatacak, insan ruhunun derinliklerine işleyecek şekilde bestelenen müzikler…

Bu filmin de, müziklerin de üstüne şu ana kadar çıkacak bir ikinci bir yönetmen ve müzisyen isim de henüz çıkmamıştır. Çıkması da çok zordur.

Mustafa Akkad, iki büyük projesi ” Selahaddin Eyyubi ve İstanbul’un Fethi ” filmlerine başlayamadan 2005’de bombalı bir saldırıda vefat etti. Acaba bu iki büyük projeye bir gün sahip çıkan olur mu? 🎞️🎬