Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyetisyen Ersin Özdemir sordu:UFUK ÖZKAN’IN SORUMLUSU KİM?

UFUK ÖZKAN’IN SORUMLUSU KİM

UFUK ÖZKAN’IN SORUMLUSU KİM ?

Hepimizin aklından geçen sorulardan  birisi değil mi ? Ufuk bey’in karaciğer yetmezliğine götüren süreç ve sebepler neler =? hesabı nasıl sorulacak inanın bu soruların cevabını Ufuk bey’in kendisi bile bulamayacak çünkü karşısında muhatap bulamayacak neden mi ? 

Dönem dönem popüler hale gelen ve zayıflama umudu ile servis edilen diyetlerden birtanesi olan HOLLYWOOD diyeti , isminin kurulma amacı bile bir oyun . İnsanların çoğunun sempati duyduğu , sevdiği , hayran olduğu Hollywood yıldızları bu diyeti uyguluyor , onlar uyguluyorsa bende uygulayabilirim algısı yaratmak peki nedir bu diyet ve sonuçları ne olabilir?

Dünya üzerinde her şey içerisinde denge barındırır , su yaşamımızın temelidir ancak 1 saat içinde 20 litre su içersem su  zehirlenmesi yaşarım .Hollywood diyeti ise kişileri ayda 15-20 kilo verme safsatası ile kendine çekmekte özellikle sağlıklı yağ gruplarının diyette yer almadığını göreceksiniz light peynir ye , yağ kullanma gibi sağlıklı yağ olmadan sağlıklı bir bedenin olması mümkün değildir.

Bunun yanı sıra sıvı beslenmeye alışkın olmayan bedenlere ilk 3-4 gün sıvı beslenme önerilmekte ve iç dünya ve organ düzenleri bozulmaktadır . Verilen kiloların çoğu ödem ve kas ağırlıklıdır çünkü vücutta sarkma , kuruluk , depresyona yatkınlık gözlemlenir, Karaciğer organı vücut fabrikamızın baş tacıdır ve karaciğerin FAZ 1-2-3 evrelerine zarar vereceği için karaciğer yetmezliği yapabilir o yüzden şimdi sorumu tekrar soruyorum.

Ufuk bey, hesabını Hollywood diyetinden sorabilecek mi ? muhatap bulabilecek mi ? yapmasaydın zorladık mı diyecekler bu nedenle kendinize sahip çıkın böyle şeylere inanmayın .

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ersin Özdemir 

Instagram : @diyabetli.diyetisyen