Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski Futbolcu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Büyükekşi arasındaki diyalogu anlattı! Mehmet Büyükekşi istifa etti mi?

Dün akşam oynanması planlanan

Dün akşam oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa Finali, Suudi Arabistanlı yetkililerin tutumundan dolayı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin isteğiyle birlikte oynanmadı. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında yaşanan diyalogu anlattı. İşte detaylar…

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Büyükekşi arasında yaşanan diyalogu anlattı
  • Suudi Arabistan’da oynanması planlanan fakat Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmediği için Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanmayan Süper Kupa maçında yaşananlar gündem olmuştu.
  • Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Habertürk ekranlarında yayınlanan Geçiş Oyunu programına telefonla bağlanarak, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanma kararının alınmasının ardından Mehmet Büyükekşi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arasında geçen diyalogu aktardı.

“KULÜPLER KABUL ETTİ”

Konuşmaya Büyükekşi’nin başladığını söyleyen Dilmen, Mehmet Büyükekşi’nin, “Ben kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan ve kaybeden şu kadar alacak dedim. Kulüp başkanları da kabul ettiler. İlk talep onlardan değil benden gitti.” şeklinde konuştuğunu söyledi.

“NEDEN ARABİSTAN’DA OYNUYORSUNUZ?”

Bu konuşma üzerine Recep Tayyip Erdoğan, Büyükekşi’ye, Türkiye varken neden Suudi Arabistan’da oynuyorsunuz?” şeklinde soru yöneltiyor…

“O ZAMAN TAMAM”

DİLMEN ANLAŞMANIN DETAYLARINI DA AKTARDI

Dilmen, ayrıca yaptığı açıklamalarda Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmanın detaylarını, “İlk anlaşma şöyle: Türk Bayrağı diyorlar tamam, imza atılıyor. İstiklal Marşı diyorlar, tabii ki imza atılıyor ama Suudiler diyor bizim marşımız bir 30 saniye verelim burada olduğu için. Bizim kulüplerimiz burada itiraz ediyor ancak burada amaç maçı oynatmamak üzere değil. Son geçen hafta maalesef şehitlerimiz olunca federasyon yetkilileri diyor ki, ‘Anma yapacağız’. Tamam diyorlar onu da ekliyorlar sözleşmeye. Sonra 26’sında salı günü Fenerbahçe müracaat ediyor. Diyor ki; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ pankartıyla sahaya çıkmak istiyoruz. İki; ısınmada ‘Atatürk tişörtü giyeceğiz ve arkasında da Yurtta sulh cihanda sulh’ olacak diyor. Galatasaray da haklı olarak biz de yapalım diyor. Hemen ‘Ne mutlu Türküm diye’ pankart bastırıyorlar. Bu kriz maçtan 3 gün önce başlıyor. 26’sından sonra Suudiler olmaz diyor. Kulüplerimiz ve federasyon haksız bir süre geçirdiler açıkçası. Bizim değil Suudi Arabistan’da, Londra’nın göbeğinde de bu maçın oynanmasını istemem. Dolayısıyla maç oynanmadan dönüldü.” şeklinde aktardı.