Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAMZE SAYIN’DAN ULUSLARARASI ÖDÜLLERE ADAY PROJE: “BABAMIN TÜRKÜLERİ” 

SANAT DÜNYASINDA SON GÜNLERDE

SANAT DÜNYASINDA SON GÜNLERDE İSMİ ÇOK KONUŞULAN GAMZE SAYIN, ULUSLARARASI VE KÜLTÜREL ANLAMDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR PROJEYE İMZA ATTI

BABAMIN TÜRKÜLERİPROJESİ 

Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Gamze SAYIN, Anadolu’nun kültürel mirası olan türkülerimizi, bilinmeyen hikayelerinden yola çıkarak bir belgesel ve müzik projesiyle sanatseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

ÖDÜLLERE ADAY PROJE: “BABAMIN TÜRKÜLERİ”

 Projenin ilk aşaması olan albümde, 12 Halk müziği eserinin, Anadolu’nun etnik unsurlarını ihtiva etmekle birlikte Batı sanatı normlarından da enstantaneler içeren vokalin tam bir sentez oluşturacak şekilde seslendirilmesi ile oluşmaktadır. Projedeki türkülerin müzik alt yapıları da yine sentezlenerek dünya normlarında, kültürümüzü tanıtma olanağı açmaktadır. Bu projenin müzik albümü olarak tamamlanmasından sonra, ikinci aşamada türkülerin bilinmedik hikayelerinin anlatıldığı bir belgesel oluşturulup, tüm platformlarda sanatseverlerin beğenisine sunuyor olacak.

Bu proje kapsamında oldukça heyecanlı olan Gamze Sayın,’’Uzun yıllardır üzerinde çalıştığım bu projemin, ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edeceğini düşünüyorum. Kültürel mirasımız olan türkülerimizi dünyada duyurabilmemiz için, çağımıza uygun normlarda projeler üretip, tüm dünyadaki sanatseverlere sunmalıyız.