Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM uyardı

İstanbul’da hafta sonu beklenen

İstanbul’da hafta sonu beklenen fırtına ve yağışlarla ilgili peş peş uyarılar geldi. Valilik, Meteoroloji ve İBB AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklar ve ilçeler konusunda bütün vatandaşları uyardı.

İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu
  • İstanbul’da hafta sonu fırtına ve yağışlı hava etkisini gösterecek.

METEOROLOJİDEN UYARI

  • Daha önce kış lastiği uygulamasını 5 gün önceye çeken Valilik bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasını paylaşarak uyarıda bulundu.
İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu - Resim : 1
  • Meteoroloji açıklamasında özellikle fırtınaya değindi. Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmeye göre rüzgarın cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizin batısından başlamak üzere, zamanla bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği, pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırarak batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi.
İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu - Resim : 2

AKOM İLÇE VERDİ

  • İBB AKOM verilerine göre sıcaklıkların fırtına ile birlikte 4-8 derecelere kadar düşmesi beklenirken, yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.
İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu - Resim : 3
  • Fırtına nedeni ile Marmara denizine kıyısı olan güney sahilleri ile Karadeniz’e kıyısı olan Beykoz ve Şile sahillerinde deniz seviyesinde yükselme, buna bağlı olarak kıyı selleri yaşanma ihtimaline karşı da hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.
İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu - Resim : 4
  • İstanbullulara da yaşanabilecek aksaklıklara (ağaç, direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması, logar taşmaları, alt geçitler ile alçakta kalan yerlerde su basması, yollarda göllenme, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar) karşı tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı.
İstanbul'a Meteoroloji, Valilik ve İBB AKOM peş peşe uyarılarda bulundu - Resim : 5