Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Litvanya Başbakanı Simonyte: İsyan Ukrayna için avantajlı olacak

Rusya’nın geçirdiği iç savaş
Litvanya Başbakanı Simonyte: İsyan Ukrayna için avantajlı olacak

Rusya’nın geçirdiği iç savaş tehlikesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte bu isyanı kafes dövüşüne benzeterek, “isyanı kim kazanırsa kazansın Ukrayna için avantajlı olacağını” söyledi.

Wagner Grubu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanlığı’na karşı bir hamle olarak Moskova’ya doğru ilerlerken, komşu ülke Litvanya’nın Başbakanı Ingrida Simonyte bu isyanı, aynı kavanozdayken birbirlerinin yaşamasına izin vermeyen örümceklerin savaşına, kafes dövüşüne benzetti.

Wagner Grubu’nun lideri ve eski bir Putin müttefiki olan Yevgeni Prigojin, Ukrayna’da devam eden işgal sırasında Rusya’nın askeri liderliğini devirmek için Moskova’ya doğru çıktığı “adalet yürüyüşü”nde 25 bin askeri yönettiğini söyledi.

Wagner Grubu’nun ilerlemesi sırasında Rusya’ya tüm gözler çevrilirken, Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, isyanı kavanozda tutsak edilmiş zehirli örümceklere benzetti.

Başbakan Simonyte sosyal medyada paylaştığı mesajda, “Örümceklerin aynı kavanoza girmesi hoş bir manzara değil, ancak netice ne olursa olsun iki tarafın da zehri azalmış olacak. ‘Dünyanın ikinci en güçlü ordusu’ kendi içinde ‘karşı saldırı’ ile meşgul olduğunda, Ukrayna için daha az iş kalmış olur” ifadelerini kullandı.