Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji’den hafta sonu için uyarı! Kar yağışı dondurucu havayla birlikte geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, hafta sonu ile birlikte ülkemizde sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşeceği ve batı bölgelerinden başlayarak kar yağışının etkili olacağı bildirildi. İşte detaylar:

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Kar yağışı dondurucu havayla birlikte geliyor

Meteorolojinin güncel raporuna göre, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı bölgelerinde önemli ölçüde azalacak. Bu düşüşle birlikte sıcaklık değerleri, hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına inebilir.

Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağda başlayacak olan kar yağışı, Pazar günü iç bölgelere de etkisini artırarak devam ettirecek. İstanbul‘un batı kesimlerinde yer yer kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul’un kalan kesimleri ise sağanak yağışın etkisi altında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bu tahminlere göre, soğuyan hava koşullarıyla birlikte hafta sonu ve hafta başında ülke genelinde kar yağışına hazırlıklı olunması gerekiyor. Hava sıcaklıklarındaki düşüş ve kar yağışı, vatandaşları olumsuz etkilemeden tedbir almaya yönlendirmek adına önemli bir uyarı niteliği taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün hafta sonu hava durumu raporuna göre, sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceği ve kar yağışının batıdan ülkeye gireceği bildirildi. İşte detaylar:

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

  • Ülkenin doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Van, Ardahan, Kars, Artvin, Rize, Hakkari ve Balıkesir’in batısında yağışlı, diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
  • Batı kesimlerde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
  • Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülebilir.

Batı’dan Gelen Kar Yağışı:

  • Cumartesi günü Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da kar yağışı başlayacak. Pazar günü ise kar yağışının iç bölgelere de etkisi olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı:

  • Sıcaklıkların yurt genelinde artmaya devam ederek, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Rüzgar:

  • Genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara ve Kuzey Ege’de yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar:

  • Kuzey Ege’de fırtına uyarısı yapılarak, Perşembe gününden itibaren güney ve güneydoğu, zamanla güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği belirtiliyor. Fırtınanın Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
1.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BÖLGESEL DURUMLAR:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde çok bulutlu, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile Balıkesir’in batı kesimlerinin mevzii sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trakya’da gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege’de rüzgarın zaman zaman kuvvetli eseceği belirtiliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Van, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.