Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul müdürü öldürüldü | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor…

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi sonrası özellikle eğitimcilerden tepkiler peş peşe geldi. Öğretmenler sosyal medya üzerinde ‘öğretmen’ etiketinde birleşerek tepkisini gösterirken Türk Eğitim-Sen, iş bırakma kararı aldı. Sendikaya bağlı öğretmenler bugün ilk derse girmeyerek tepkisini gösterirken cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar.

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 1

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi olayı sonrası Türk Eğitim-Sen’den iş bırakma kararı geldi. Sendikaya bağlı öğretmenler bugün ilk derse girmeyecek, cuma günü ise tamamen iş bırakacaklar.

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 2

“ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR”

Öğretmenler bugün (9 Mayıs Perşembe) okullarda, cuma günü ise il milli eğitim müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak “Öğretmene şiddete hayır”diyecek.

210

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 3

ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Eğitim sendikaları, üyelerine ve meslektaşlarına çağrıda bulunarak bugün için siyah giyinmelerini ve siyah kurdele takmalarını, 10 Mayıs’ta da iş bırakmalarını istedi. Sendikalar, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde, diğer illerde de adliye binalarının önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.

310

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 4

“ARTIK YETER YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Eğitim İş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

410

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 5

SİYAH GİYECEKLER

Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz,10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz.”

510

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 6

“CAYDIRICI CEZALAR BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Türk Eğitim ise, eylem planları hakkında, “Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla öğretmene şiddete hayır diyoruz!

610

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 7

Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz?

710

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 8

Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir.” paylaşımını yaptı.

810

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 9

PLANLAYARAK ÖLDÜRMÜŞ

Y.K., savcılık ifadesinde özetle şunları söyledi: “Çeşitli disiplin cezaları almıştım. Aralık ayında sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin okula geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan’ın odasına gittim. Anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim sırada müdür, ‘Burası Türkiye, benim okulumdan kimse başka dil konuşamaz’ dedi ve anneme hakaret etti. Annemin üzerine yürüyünce, biz polisi aradık.

910

Okul müdürünün öldürülmesi | Öğretmenler bugün ilk derse girmedi, cuma günü iş bırakıyor... - Resim: 10

Bu olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Anneme yapmış olduğu bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim. 4 Mayıs günü Gaziosmanpaşa’da M.K. isimli şahıstan 10 bin lira karşılığında aldığım tabancayla okula gitmeye karar verdim. Sabah anneme ‘Börek alacağım’ diyerek evden çıktım. Okula gittim. Müdürün odasına geçtim. Amacım öldürmek değil, dövmekti. Ama bir anda dirseğini kırıp kendi yüzüne doğru havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. 2 mermim vardı. İkisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Daha sonra hızlı bir şekilde odadan çıkıp geldiğim kapıya yöneldim.”