Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANATÇI ÇİLEM DUMAN, ‘YENİ YAŞINA MERHABA’ DEDİ…

Çilem Duman yeni yaşına

Çilem Duman yeni yaşına merhaba dedi.

Müzik çalışmaları ile uluslararası ve ülkemizde çalışmalarına hızla devam eden sanatçı Çilem Duman, yeni yaş yeni umutlar ve başlangıçlar diyerek yeni yaşına merhaba dedi.

Çilem Duman kimdir?
Çilem Duman yedi yaşından itibaren klasik piyano ve mandolin eğitimiyle müzik hayatına ilk adımı atmıştır.

Müzik eğitiminde İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Flüt Bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur.

Sonrasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Şan Bölümünden dereceyle mezun olmuştur.

Profosyonel sahne çalışmalarına 1999 yılından itibaren lise sonrası başlamıştır. Birçok yaklaşık onüç lisanda eserler seslendiren müzisyen (İngilizce , İtalyanca, İspanyolca, ,Rumca, Rusça, Boşnakça, Makedonca, Portekizce, Arnavutça vs.dillerde) Napoliten , Operatik, Jazz, Bati Pop, Türkce Pop tarzların da geniş bir repertuara sahiptir.

Sahne aldığı birçok festival ve konserlerde özel teşekkür plaketleri alan müzisyen ayrıca birçok sosyal sorumluluk projesi konserlerinde ve projelerinde yeralmaktadır.

Sanatçı 21Haziran 2014 tarihinde düzenlenen TRT Altın Anten Beste Yarışmasında Mine Mucur bestesi olan “Aşk Gitmez Benden” isimli eseri TRT Müzik ekranlarında yayımlanan canlı yayında yorumlamıştır.

Müzisyen kimliğini her alanda yaşatan Çilem Duman Özel Acıbadem Anadolu Lise’sinde Müzik Öğretmeni olarak genç yetenekler yetiştirmiştir.
Müzik Eğitim projelerinde de 2014 yılı Şubat Mart aylarında Avrupa Birliği Bakanlığı Comenius Projesi dahilinde eğitimci kimliğiyle ülkemizi temsil etmiş İtalya’da bulunmuştur.

Ayrıca bir çok albüm çalışmalarında Vokal Koçu SözYazarı Besteci kimliğiyle yer almaktadır.2014 Mart Ayı Söz Müzik Çilem Duman’a ait olan Ancak Rüyalarda Buluşuruz isimli eseri TMC etiketiyle Sanatçı ZelihaSunal tarafından yorumlanmıştır.

30 Ocak 2015 tarihinde Sözü Müzik kendisine ait olan “Ne Demek Lazım” isimli ilk single çalışması sonrası Çilem Duman devamında Sinerji Aklın Yolu ve 2019 Ahmet Selçuk İlkan eseri Yıllar Affetmez ve 2021 Mart ayında söz ve bestesi kendisine ait olan Yaralı Kalbim ve 2022 “İki Bilet“, 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında Ahmet Selçuk İlkan Ümit Besen eseri “Türkiyem Benim” şarkılarını dinleyici ile buluşturmuştur.

2015 Bulgaristan Varna da düzenlenen Uluslararası Discovery Pop Müzik Festivalinde ülkemizi temsil etmistir. AwardForMostUniversalTalent ödülünü kazanmıştır.

2016 senesinde Bosna Hersek te ülkemizi kültür ve sanat temsilcisi olarak temsil etmiş ve resital konserler vermiştir.

Türkiye de de birçok ödül platformlarında EnİyiBayanSesiSanatçı ödüllerini alan ÇilemDuman birçok Uluslararası projede ülkemizi temsiletmeye devam etmektedir. Çilem Duman Türk Dünyası ülkelerinde yeraldığı projelerle ile ülkemizden tek sanatçı olarak temsil etmekte ve Türkçe konuşan ülkelerde yoğun bir dinleyici kitlesine sahiptir.

2022 Ocak ayında Tarihi Türk Zirvesi çalışmalarında Türkiye den tek isim olarak ülkemizi temsil etmiş ve Tarihi miraslarımızdan Kazakistan Türkistan şehri kültür temsilciliği ünvanına sahip olmuş ve teşekkür belgeleriyle sanatçı Çilem Duman ödüllendirilmiştir.

Üniversite gençliğinin yoğun ilgisine sahip olan Çilem Duman 2022 İstanbul Gelişim Üniversitesi 9.Medya Ödüllerinde Uluslararası Türk Kadın Sanatçı ödülünü almıştır.Üniversite gençliğinin yoğun ilgisine sahip olan Çilem Duman 2022 İstanbul Gelişim Üniversitesi 9.Medya Ödüllerinde Uluslararası Türk Kadın Sanatçı ödülünü almıştır.