Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayininde silahlı saldırı

Son dakika haberleri… İstanbul’da

Son dakika haberleri… İstanbul’da Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silah sesleri yükseldi. Pazar ayini sırasında gerçekleşen saldırı sonrası ekipler harekete geçti.

Son dakika! İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Son dakika haberi… Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan kilisesinde Pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İstanbul’ün Sarıyer ilçesi Büyükdere Mahallesi’nde Santa Maria Kilisesi’deki pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’un aktardığı bilgilere göre, kar maskeli iki saldırgan, ayin sırasında kiliseye girerek ateş açtı. Kilisede bulunanlar saldırı sırasında korunmak için kendilerini yerlere attı.

haber-gorseli.jpg

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı sırasında başından vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganların kaçtığı, saldırı sırasında yaralananların olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’nin açıklama yapmaya hazırlandığı bilgisi alınırken, saldırının herhangi bir grupla bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.