Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun

İstanbul’da sıfır araç alma

İstanbul’da sıfır araç alma sıkıntısının yaşandığı dönemde durumu fırsata çeviren 2 kişi 400 milyon liralık dev vurgun yaptı. Sıfır otomobil almak isteyenleri kurdukları kiralama şirketi sayesinde dolandırdılar. Gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi tutuklandı.

Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun
  • İstanbul’da geçen yıl ‘0’ araç bulma konusunda yaşanan sıkıntıyı fırsata dönüştüren iki kişi, kurdukları araç kiralama şirketi üzerinden ‘0’ araç satma vaadiyle 500 kişiyi yaklaşık 400 milyon lira dolandırdı.
Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun - Resim : 1
  • Olayla ilgili yapılan operasyonda 7 kişi tutuklanırken, mağdurlardan birinin yeni ehliyet alan eşine otomobil almak isterken dolandırıldığı öğrenildi.
Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun - Resim : 2
  • İstanbul’da eşleri üzerine kurdukları araç kiralama şirketi üzerinden, aralarında vali, hakim, kaymakam ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 400 kişiyi yaklaşık 500 milyon lira dolandırdı. ‘0’ otomobilin sıkıntısının yaşandığı 2021 yılında, araç kiralama şirketi üzerinden ‘0’ araç satışı vaadiyle para toplayan H.C. ve A.C., TIR’lar dolusu aracı sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun - Resim : 3
  • Firmalarından araç alan bürokrat ve siyasilerin görüntülerini de paylaşan H.C. ve A.C. insanların güvenini kazandı. Piyasada ‘0’ araç bulamayan vatandaşlar da bu firmaya yöneldi. Araç almak için firmayla görüşen ve paralarını ödeyen birçok vatandaş dolandırıldığını sonra öğrendi.
Sıfır araba almak isteyenleri hedef aldılar! 400 milyonluk dev vurgun - Resim : 4

YENİ EHLİYET ALAN EŞİNE OTOMOBİL ALMAK İSTERKEN DOLANDIRILDI

  • Mustafa Tok, “İnsanlar bayilerde sıfır araç bulamayınca alternatif yollara başvurdular. Bu süreçte araç kiralayan şirketler de bunu satışa çevirmişler. Ben de 1 milyon 200 bin TL’lik bir araca talip oldum, almak istedim. Bunun 700 bin TL’sini ödedim, 500 yüz bin TL’sini ise araç teslim edildikten sonra ödeyecektim. Ancak araç teslim edilmedi. Sonra birçok mağdur olduğunu öğrendim. Ben aracı eşim için alıyordum. Eşim yeni ehliyet almıştı. Para gitti. Araç yok” şeklinde konuştu.