Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: Rusya ile tahıl Koridoru Anlaşması’nda yeni gelişme! Rusya, yeni bir rota üzerinde çalışıyor…

Son Dakika: Rusya Dışişleri

Son Dakika: Rusya Dışişleri Bakanlığı, sona erdirilen Tahıl Koridoru Anlaşması’na ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Karadeniz‘deki tahıl koridoru Ukrayna tarafından Kırım Köprüsü’ne saldırı için kullanıldı” ifadeleri yer alırken yeni rota üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

Son Dakika: Tahıl Koridoru Anlaşması'nda yeni gelişme! Rusya, yeni rota üzerinde çalışıyor

Rusya, geçen yıl Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in (BM) arabuluculuğunda imzalanan, Ukrayna limanlarında mahsur kalan milyonlarca ton tahılın dünyaya ulaştırılmasını sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekildiğini açıklamıştı.

17 Temmuz’da sona erdirilen anlaşmada kararın gerekçesi tam olarak açıklanmazken, Türkiye bu konudaki arabulucu rolünü sürdürmeye devam etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı son dakika açıklaması ile anlaşmadan çekilmenin sebebini şu ifadelerle açıkladı:

“Karadeniz’deki tahıl koridoru Ukrayna tarafından Kırım Köprüsü’ne saldırı için kullanıldı.”

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Rusya’nın yeni bir tahıl rotası üzerinde çalıştığı belirtildi.

DAHA ÖNCE DE ASKERİ AMAÇLARLA KULLANILDIĞINI İDDİA ETMİŞLERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’nın tahıl girişimini askıya alması sonrası yaptığı ilk açıklamada ‘Karadeniz Tahıl Girişimi’nin Moskova olmadan devam edebileceğini söylemişti.

Zelenski, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’e resmi mektuplar göndererek Karadeniz Tahıl Girişimi’nin ya da benzerinin üçlü bir formatta devam ettirilmesini teklif ettim derken, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna’nın tahıl koridorunu askeri amaçlarla kullandığını öne sürerek tahıl koridorunun uygun güvenlik garantileri olmadan devam ettirilmesi durumunda ortaya ‘belirli risklerin’ çıkacağını vurgulamıştı.