Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücüsüz araç 2026 yılında İngiltere yollarında olabilir

İngiltere’de sürücüsüz araç kullanımına

İngiltere’de sürücüsüz araç kullanımına dair yeni bir açıklama geldi. İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper yaptığı açıklamada sürücüsüz araçların 2026 yılında yollarda olabileceğini söyledi.

Harper açıklamasında, “Muhtemelen 2026 gibi erken bir tarihte insanlar, tam otonom sürüş kapasitesine sahip araçların piyasaya sürüldüğünü görmeye başlayacaklar. Kademeli olarak gerçekleşecek. Dolayısıyla belirli yerlerde kullanılmak üzere test edilecek” ifadesini kullandı.

Sürücüsüz araçlar 2026 yılında İngiltere yollarında olabilir

İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper yaptığı açıklamada, sürücüsüz araçların 2026 yılında yollarda olabileceğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Bakan Harper tam otonom teknolojiye sahip arabaların şu anda İngiltere’de izin verilmediğini, ancak hükümetin Otomatik Araçlar (AV) mevzuatının parlamentodan geçtiğini bu nedenle 2024 yılı sonuna kadar yasal bir çerçevenin hazır olması gerektiğini belirtti.

Bakan Harper BBC Radyo’ya yaptığı açıklamada, “Muhtemelen 2026 gibi erken bir tarihte insanlar, tam otonom sürüş kapasitesine sahip araçların piyasaya sürüldüğünü görmeye başlayacaklar” dedi.

Bakan açıklamasında “Kademeli olarak gerçekleşecek. Dolayısıyla belirli yerlerde kullanılmak üzere test edilecek” ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde eleştirmenler, araçların kazalara neden olabileceğini söylüyor. Geçtiğimiz Ekim ayında Kaliforniya’da General Motors’un (GM.N) sürücüsüz aracı Cruise’a, bir kaza sonrasında araçlarını eyalet yollarından kaldırması emredilmişti.

İngiliz Harper, teknolojinin yol güvenliğini artırma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Otomatik araçlar ve kendi kendine sürüş teknolojileri hakkında gördüğüm, insanları güvende tutmaya çalışması” dedi.

Kasım ayında açıklanan yasa uyarınca İngiltere, herhangi bir kazadan yasal olarak sürücüsüz araç sahipleri yerine üreticilerinin sorumlu olmasını planlıyor. Hükümet, bu sayede kullanıcıları koruyacağına ve AV endüstrisindeki güvenliği artıracağına inanıyor.