Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taksi fiyatları! Resmi Gazete’de yayımlandı! Taksiler için yeni tarife belli oldu! 1 Ocak’tan itibaren geçerli…

Taksiler için yeni tarifler

Taksiler için yeni tarifler belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda yeni ücretler açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak tarife doğrultusunda taksimetre ücretler için 397 TL ücret ödeneceği duyuruldu. İşte yeni tarifeler…

Resmi Gazete’de yayımlandı! Taksiler için yeni tarife belli oldu! 1 Ocak’tan itibaren geçerli…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında İlk, periyodik ve stok muayeneleri için geçerli olacak ölçü ve ölçü aletlerinin 2024 yılında alınacak muayene ve damgalama bedelleri tek tek açıklandı. İşte yeni tarifeler…

2024 ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Yayımlanan yönetmelik kapsamında muayene ve damgalama bedelleri, uzunluk ölçüleri için 8 lira, hacim ölçekleri için 50-150 lira, kütle ölçüleri için kilogramına göre 50-500 lira olarak belirlendi.

taksi-1.jpg

Şişelerde beher kalıp için ise muayene ve damgalama bedeli 3 bin 395 lira olarak tespit edildi. Otomatik olmayan tartı aletlerinde muayene ve damga bedeli 199 lira ile 8 bin lira aralığında uygulanacak. Otomatik tartı aletlerinde bu tutar 1484 lira ile 2 bin 472 lira arasında değişiklik gösterecek.

Hareket halinde ilerleyen yol araçları için otomatik tartı aletlerinde (aks kantarları) söz konusu bedellerin 5000 lira, yük ve sarnıçlı vagonlar için 106-1000 lira ve ölçü olarak kullanılan taşıtlar (vagonetler) için 100 lira olduğu açıklandı.

TAKSİMETRE MUAYENE ÜCRETİ BELİRLENDİ

Muayene ve damgalama bedelleri ile birlikte gaz sayaçları sınıfına göre 59 lira ile 473 lira, su sayaçları için anma debisine göre 12 lira ile 65 lira, elektrik sayaçları için ise 34 lira ile 256 lira arasında değişen bir ödeme yapılacak.

taksiye-binmek.jpg

Taksimetreler için 397 lira muayene ücreti belirlenirken bu cihazların damgalarına verilecek aktarıldı. Egzoz gazı ölçme cihazları için belirlenen muayene ve Damga bedelleri ise 333 lira ile 888 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Takograf cihazları için ödenecek muayene bedelleri ise 495 TL olarak belirlendi.

Hız ihlal tespit donanımlarında ise saha muayenesi için 5 bin 574 lira, saha harici muayene için 3 bin 186 lira ödeme yapılacak.