Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Bakanlığı 184 Milyon TL Destekliyor! Kasım Ayında Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı farklı destek ödemelerine dair yayınladığı bilgilendirme metinleri ile açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Kasım ayında da ülke genelindeki çiftçiler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin yayınlayacağı duyuru metinlerini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede dört farklı alt başlıktan oluşan kasım ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilerin hesaplarına aktarıldı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından, ilerleyen süreçlerde tarımsal desteklerin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak edilirken, Bakanlık da farklı desteklere ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bilgilendirme metinleri ile açıklamalarda bulunuyor.

Tarım Bakanlığı Kasım 2023 Destek ödemesi

Kasım ayında da belirli bir takvime göre farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarılması beklenirken, farklı desteklere dair de bakanlık açıklamalarda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliğinin etkisiyle üretimde çeşitlenen bitki zararlarına karşı çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede, biyolojik mücadeleye 184 milyon TL destek sağlandı.

Söz konusu desteğe dair Bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan duyuru metninde ‘’Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, bitkisel üretimde zararlı organizmalarla mücadelede zirai ilaç kullanımının azaltılması, kalıntının önlenmesi ve ekosistemin korunması amacıyla biyolojik ve biyoteknik mücadeleye öncelik veriyor. Bu kapsamda 2010’dan beri tarımsal desteklemeler kapsamında bu alanda destek sağlanıyor. Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteğinin başlangıcından bu yana üreticilere toplam 184 milyon lira ödeme yapıldı. Söz konusu destekler bu yıl yüzde 100 artırılarak dekar başına örtü altı üretimde 1.700 liraya yükseltildi. Açık alanda paket olarak biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere verilen destek de yüzde 100 artırımlı olarak dekar başına 580 liraya çıkarıldı’’ denildi.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

Farklı desteklere ve tarımsal destek ödemelerine dair Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamalarda bulunurken, mazot ve gübre desteğine ilişkin gelişmeler çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. Ekim ayının ilk günlerinde toplam 11.2 milyar TL tutarında olan mazot ve gübre desteği çiftçilere iletildi. Kasım ayının ilk tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında ise mazot ve gübre desteği bulunmuyor. İlerleyen süreçte, mazot ve gübre desteği ödemesinin sağlanması durumunda, bakanlığın açıklamalarda bulunması bekleniyor.