Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜKON YENİ YÖNETİMİ GÖREV BAŞINDA

TÜKETİCİLER KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU

TÜKETİCİLER KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU GÖREVE BAŞLADI 

Fikirsel Çalışmaları 2014’lere dayanan ve Türkiye’nin en güçlü federasyonlarının bir araya gelerek oluşturduğu kısa adı TÜKON olan, Tüketiciler Konfederasyonu, ilk olağan genel kurulunu Ankara’da yaptı. İlk genel kurulda oluşturulan yönetim kurulu, genel kurulda oy birliği ile seçildi.

Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Federasyonu, Tüketici Birliği Federasyonu, Tüketici Dernekleri Federasyonu, Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu dahil olmak üzere dört federasyon tarafından kurulan TÜKON, 35 bin üyesi ve 81 il dahil olmak üzere, 146 yerde örgütlü yapısıyla, Türkiye’nin en güçlü tüketici hakları savunucu niteliğinde “çatı örgütü” oldu.

Genel kurulun ardından bir araya gelen yönetim kurulu kendi arasında görev dağılımı yaparak, çalışmalarına başladı. TÜKON Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu; 

Genel Başkan: Aziz Koçal,

Genel Başkan Vekili: Osman İlhan,

Genel Başkan Yardımcıları: Musa Karademir, Necdet Filizoğlu, Tuncay Polat, Süleyman Bakal, Av. Zeynep Gizem Aydın, Ömer Faruk Öztürk, Sıtkı Yılmaz,

Genel Sekreter: Fatih Dinler​

Sayman: Oya Erakıncı

Üyeler: Sema Onar Yaktı, Mehmet Nuri Kaynar, Ali Öztürk, Osman Öztürk​

Yeni yönetim kurulu, sürdürülebilir tüketici ekosistemioluşturmak üzere çalışmalarına başladı. Farklı yönetim anlayışlarının, dünya görüşlerinin bir potada eritildiği, “uzlaşı” kültürünün en iyi örneklerini sunan TÜKON yönetimi, tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesini şiar edinerek, tüm ideoloji ve düşüncelerin üzerinde bir yaklaşım sergilemektedir.

TÜKON, bir yandan tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesi için klasik çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da çağın gerektirdiği dijital dönüşüm ve internet üzerinden yapılan alış-verişlerin ve dijital ödeme sistemlerinin de tüketici lehine gelişmesi ve ortaya çıkabilecek, hukuki, sosyal ve toplumsal sorunların çözüme kavuşturulmasıyla alakalı kamu otoritesi ile birlikte çalışmayı ve politikalar üretmeyi hedeflemektedir.

TÜKON bugün, yoksullukla mücadele, temiz-güvenilir-ucuz gıdaya ulaşım, eğitim ve sağlık hizmetlerinde eşitlik, gelir dağılımında adaletin gözetilmesi, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücretlendirme, sağlıklı bir çevre, yaşabilir güvenilir evler ve güvenli şehirlerin oluşması, ucuz enerji, fiyat istikrarı, konularında her türlü çabayı gösterecektir.   

TÜKON, tüketici haklarının tabana yaygınlaştırılması noktasında ilköğretimden başlayarak, tüketici haklarının zorunlu ders olarak okutulmasını desteklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa bir proje yürütmek üzere alt yapı çalışmalarına başlayacaktır. Ayrıca tüketicilerin hak aramada karşılaştığı teknik sorunlar, tüketicilerin internet üzerinden Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurularında, eksik evrak nedeniyle reddedilen dosya sayının anormal derece de artması ve yığılan dosyaların çözüm beklemesi konularında da yoğun bir iş takvimi süreci işletecektir. 

Tek Dünya ve dönüşüm süreci hızla ilerlerken, dijital dünyanın kapıları sonuna kadar açıldı. Bu yenidünya, insanları, toplumları, sivil toplum kuruluşlarını, ülkeleri ve uluslararası organizasyonları derinden etkileyecektir. Dijital ekosistem, dijital yenilikler, internet ve bilgi çağı, elbette TÜKON tarafından yakından takip edilmektedir.

Hnr. Dr. Musa Karademir

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı

United Kingdom EODP Türkiye Başkanı ve İyi Niyet Büyükelçisi

TÜRFED Federasyonu Kurucu Genel Başkanı

TÜKON Tüketiciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yrd.