Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ NİYET BÜYÜKLELÇİSİ HNR. DR. MUSA KARADEMİR KAMUOYUNA DUYURDU!

İyi Niyet Büyükelçisi Hnr.

İyi Niyet Büyükelçisi Hnr. Dr. Musa Karademir Kamuoyuna duyurdu!

NADİDE HASTALIKLAR HASTANESİ KURULMASI VE SAĞLIK TURİZMİNE ETKİLERİ

Son yıllarda Türkiye’de sağlık sektörü popüler bir konu haline geldi. Özellikle de sağlık turizmi bu alanda çok ciddi atılım yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Her ne kadar sağlık sektörü popüler bir konu olsa da sağlığın kendisi asla popüler bir konu değildir.

Sağlık sektöründe ülkemizde yapılan atılımlar ve yatırımlar, hem dünya da hem de ülkemizde belirgin bir şekilde farkındalık yaratmıştır. Özellikle Covid 19 salgını sırasında, ABD dahil, pek çok gelişmiş ülkede sağlık sistemi ya çöktü ya da ağır yara aldı. Elbette bu olağanüstü koşulların ortaya çıkardığı bir durumdu ancak Türkiye’nin sağlık sektöründe yaptığı sıcak yatırımlar, salgın hastalık konusunda bizi daha az etkiledi. En azından sağlık sistemi çökmedi veya iflas etmedi. Süreç doğru yönetildi.

Sağlık sektöründeki olumlu ve yüksek gelişmeler, yurtdışından hastaların gelmesine de sebep oldu. Sağlık turizmi şemsiyesi altında ele alınan bu alt sektör elbette, ülkemize dünyadan hem prestij hem de döviz kazandırıyor.

Türkiye’nin belirlediği sağlık sektörü stratejisi çerçevesinde sağlık turizmi, tedavi amaçlı insanların seyahat ederek, başka bir ülkeye (Türkiye) gelmesidir. Ülkemizde özellikle, diş, göz, estetik, kalp-damar, eklem protezleri, kısırlık tedavisi, tüp bebek, alternatif tıp ve yanık tedavileri gibi medikal hizmetler sağlık turizminin en önemli bileşenleridir.

Geçenlerde Sağlık Bakanı Koca, “Nadide Hastalıklar Hastanesi” kurulacağını açıkladı. Bu çok önemli ve yerinde bir projedir. Ülkemizde  hücre ve gen araştırmalarına dayalı ve SMA gibi ender görülen hastalıkların araştırılması üzere “ihtisas hastanesi” kurulması, hem sağlık turizmi açısından hem de ülkemiz açısından fevkalade önemlidir. Bu hastane de aynı zamanda olası salgın hastalıklar ve aşı üzerine de ihtisas alanı oluşturulmalıdır.

Nadide Hastalıklar Hastanesi’nin kurulması ile birlikte devlet ve vakıf üniversitelerinin tıp ve eczacılık fakülteleri ile genetik mühendisliği gibi ana bilim dalları ile ve alt bilim dallarının akademisyenlerine ve öğrencilerine de çok iş düşüyor.

Bilimsel çalışmaların yetersiz olduğu, Ar-Ge’nin istenilen seviyede olmadığı ülkemizde, tıp, genetik ve eczacılık alanlarında müthiş bir çalışma yapmak ve insanlık yararına fayda üretmek için Nadide Hastalıklar Hastanesi iyi bir fırsat olacaktır.


Hnr. Dr. Musa Karademir

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı

United Kingdom EODP Türkiye Başkanı ve İyi Niyet Büyükelçisi

TÜRFED Federasyonu Kurucu Genel Başkanı

TÜKON Tüketiciler Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yrd.