Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YouTube’da artık yabancı dildeki videolar, dublajla izlenebilecek

YouTube, yapay zeka teknolojisini

YouTube, yapay zeka teknolojisini kullanarak videolara dublaj eklemeye hazırlanıyor. Böyle platform üzerindeki dil bariyeri ortadan kalkacak. Yapılan açıklamaya göre zeka, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerini destekliyor. Yetkililer ilerleyen dönemde dil desteğinin artacağını da ifade etti.

YouTube'da artık yabancı dildeki videolar, dublajla izlenebilecek

ChatGPT’de görülen başarılar, şirketlerin yapay zeka yatırımı konusunda iştahlanmasına sebep oldu. Teknoloji devleri artık kendi platformlarında da bu desteği veriyor. Bu uygulamalardan YouTube, yapay zeka sistemini oldukça verimli bir şekilde kullanıma sunuyor.

YouTube'da artık yabancı dildeki videolar, dublajla izlenebilecek - Resim : 1

DUBLAJ HİZMETİ VERECEK

YouTube, yapay zeka teknolojisini kullanarak videolara dublaj eklemeye hazırlanıyor. Şirket, perşembe günü VidCon’da yaptığı bir açıklama ile Google’ın Area 120 inkübatöründen yapay zeka destekli bir dublaj hizmetli Aloud’u kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.

İçerik üreticilerine videolarına dublaj ekleme konusunda yardımcı olması beklenen sistem, videoyu yazıya dökerek işe başlıyor. Sonrasında hazırlanan taslağı içerik üreticilerine gözden geçirilmek üzere sunan sistem, sonrasında yazıyı çevirip dublaj oluşturuyor.

YouTube'da artık yabancı dildeki videolar, dublajla izlenebilecek - Resim : 2

3 DİLİ DESTEKLİYOR

YouTube, bu sistemi yüzlerce içerik üretici ile test etmeye başladıklarını ve şu anda sınırlı bir dil desteğinin olduğunu belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre Aloud, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dillerini destekliyor.

Şirket, önümüzdeki yıllarda bu sistemin daha çok gelişeceği inancında. YouTube’un planları arasında ‘dublajı içerik oluşturucunun sesi ile gerçekleştirme’, ‘daha fazla iyi ifade’ ve ‘dudak senkronizasyonu’ gibi dublajları farklı bir seviyeye çıkaracak özellikler bulunuyor.

YouTube’un sunduğu bu teknoloji yolun henüz başında olmasına ve sınırlı bir dil desteğine sahip olmasına rağmen önemli bir gelecek vadediyor. Giderek artan sayıda içeriğe ev sahipliği yapan uygulama, böylelikle dil bariyerini de ortadan kaldırmış olacak.

YouTube'da artık yabancı dildeki videolar, dublajla izlenebilecek - Resim : 3