Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurt dışından araç getirenlere uyarı! Türk vatandaşı, çifte vatandaş, emekliler… Yeni kararla yapılan değişiklik duyuruldu

Yurt dışından araç getirenler…

Yurt dışından araç getirenler… Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor! Türk vatandaşı olup, çifte vatandaşlığa sahip olan emekliler dikkat1 Yeni kararla birlikte yapılan değişiklik duyuruldu…

Yurt dışından araç getirenler dikkat! Türk vatandaşı, çifte vatandaş, emekliler... Yeni kararla yapılan değişiklik duyuruldu

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türkiye’de halihazırda yaşayan yurt dışından emekli vatandaşlar ve Türkiye’de oturum izni almış emekli yabancılar için taşıtlarını Türkiye’de belirli bir süre kullanma izni konusunda önemli bir değişiklik planlanıyor.

730 GÜN TÜRKİYE’DE KALABİLİYORDU

otomobil-1.jpg

2009 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde, bu kişilerin taşıtları Türkiye’de 730 güne kadar kalabiliyordu. Ancak bu sürenin tamamlanmasının ardından yurt dışından yeni bir taşıt getirebilmek için kişi ve taşıtın 185 gün süreyle yurt dışında bulunması gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı Kararı’yla yapılacak değişiklikle, yurt dışından emekli vatandaşlar ve oturum izni almış emekli yabancılara, taşıtlarının sürelerinin tamamlanmasından önce başvuru yapmaları durumunda, kişi ve taşıtın yurt dışına çıkış yapmasına gerek kalmadan bu sürelerin yeniden verilmesi imkanı getirilecek.

ARTIK 4 YIL BOYUNCA BULUNDURULABİLECEK

otomobil-2.jpg

Bu sayede, yurt dışından emekli vatandaşlar, getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarını aralıksız 4 yıl boyunca Türkiye’de bulundurabilecekler. Ayrıca, bu haktan yararlanarak taşıtını 4 yıl Türkiye’de bulundurduktan sonra yurt dışına çıkaran vatandaşlar, taşıtlarıyla en az 185 gün ülke dışında bulunmaları halinde bu kapsamda yeniden 4 yıl süreyle taşıt getirebilecekler.

Önemli bir güncelleme de Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı’ndan gelenler için yapılacak. Bu ülkede yerleşik kişiler, Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde yerleşik kişilere tanınan bir aylık süreden yararlanamıyordu. Ancak yeni düzenleme ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Avrupa Birliği’nden ayrıldığı için bu kolaylıktan faydalanabilecek.