Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Özgür AKKUŞ

ÖZGÜR AKKUŞ: YAŞASIN 1 MAYIS

YAŞASIN 1 MAYIS

1 Mayıs İşçi Bayramı; işçiler ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan bir bayramdır. İşçiler, kamu çalışanları, köylüler, esnaflar, işsizler, öğrenciler ve toplumun ezilen kesimleri sermayeye karşı kendi hak ve özgürlükleri için örgütlenip geliştirdikleri mücadelelerinin sonucunda bugünün anılmasını istemişler bu bağlamda 1 Mayıs İşçi ve emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmış ve resmi tatil ilan edilmiştir.

Dünya ekonomik krizi, yoksulluk, salgın hastalıklar, işsizlik, mülteci sorunu, özelleştirmeler, tarımın yok olması, savaşlar, sosyal hizmetlerin azlığı, bürokratik yozlaşma bütün bunlar işçinin, emekçinin sömürülmesini kolaylaştıran, onun insanca bir yaşam sürmesini zorlaştıran etmenlerdir. Günümüz ekonomik koşullarında, emeğin gücü azalmış, emek değersizleştirilmiştir. Beden ve kafa gücüyle çalışan didinen emekçi, kendi emeğinin gücünün farkına varamadan, iş sağlığı ve güvenliği olmadan, emeğinin karşılığını da göremeden emek vermektedir. Oysa işçinin yaşam ve iş koşullarının iyileştirilmesi onun hak ve özgürlüklerinin farkına varmasına, bu uğurda mücadele vermesine bağlıdır. 

Sermaye sınıfının, işçinin emeğinini sömürerek daha fazla kar elde etmeye çalışması sadece insanlığa değil dünya üzerindeki diğer canlılara ve doğaya da zarar vermektedir. Bir kısım azınlığın kendi çıkarları için yürüttükleri küresel politikalar halkın daha çok yoksullaşmasına, yıkımına ve yok olmasına yol açmaktadır. Öyleyse dünyada herkesin insani ve vicdani bir duruşa geçmesine acillen ihtiyaç vardır.
Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün olduğu, hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, işsizlik, açlık ve sefaletin olmadığı eşitlik, kardeşlik içinde yaşayacağımız, bağımsız ve demokratik bir ülkede, emekçi ellerimizin birleştiği bir dünya için ” Yaşasın 1 Mayıs! “

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ