Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet HACIİSMAİLOĞLU

BÖYÜKLER BİLİR

Avrupa’da hızla yaygınlaştırılmaya çalışılan İslamofobi zaman zaman karşımıza farklı eylem ve davranışlarla çıkıyor. Bu kez Hollanda da Kur’an yakmak için toplananlar vardı ve bu eylem polis koruması altında yapıldı.

İşin siyasi tarafı başka, İlahi tarafı bambaşka, İsveç de ya da başka bir yerde bu eylem ne ilk ne de son bir eylem gibi görünüyor.

Taksim de böyle bir eylem yapmaya kalksak ve bunu polis eşliğinde gerçekleştirsek, bir ateş yakıp İncil yaksak, sizce Vatikan’dan Amerika’ya Avrupa’dan Asya’ya dünyanın her yanından görülmemiş tepkiler yağar mıydı bize? Hem de aralıksız yağardı ve metrekareye sel olacak bir tepki düşerdi.

Bu noktadan baktığımız da inanca saygının sınırları içinde sayılmadığımız apaçık.

İslâm dinine olan nefretin ülke yöneticileri tarafından gayet açık bir şekilde desteklendiğini hepimiz görüyoruz.

Bunlar herhalde Kur’an’ı yakarak bitirebileceklerini zannediyorlar, aksine Kur’an’ın yakılması ile ortaya çıkan eylem sesi, birçok Müslümana inadına Kur’an temin ettirmenin kapısını açıyor.

Müslüman olup da evinde Kur’an olmayan mutlaka vardır, işte onların hızla Kur’an’a kavuşmalarına yardımcı oluyor bu eylemler.

O nedenle kimse merak etmesin, Allah’ın planı daima en güzelidir.

Allah Azze ve Celle’nin koruması altında olan Kur’an’ı Kerimi hiç kimse yeryüzünden silemez! Bizler buna iman ettik. Ancak bu “istediğiniz gibi yakın” anlamına gelmez, gelmemeli.

Ha bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim bu konuda kimse Dünya İslâm İşbirliği Teşkilâtından bir şey beklemesin, onların işi başından aşkın. Kınasınlar yeter.

Rahmetli Abdurrahım Karakoç Üstadımızın güzel bir şiiri vardır bilirsiniz, “ Biz ne bilek Beyim Böyükler bilir” diye, işte o şiirle maksat biz de şunu diyelim; Yok mu bu Kur’an yakan ve insan olmayı beceremeyen yaratıkları karşı elimiz de bir koz? Vardır elbet vardır da “böyükler bilir”

Velhasıl dünya bir çatışmaya doğru sürüklenmek isteniyor bu kesin, sadece şunu söyleyeyim kendi heybemden; Ey insan olmayı beceremeyenler, unutmayın ki içinizde ki Müslümanlar ayağa kalkarlarsa siz bir daha oturamazsınız!

Mehmet Hacıismailoğlu

Adettir gerekmez malumu ilam
Taklide günaydın, asıla selam
Ne hınzırlık varsa hasıl-ı kelam
Biz ne bilek beyim büyükler bilir

Şiir: Abdurrahim Karakoç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ