Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet HACIİSMAİLOĞLU

HERKESİN GÜNAHTA PAYI VAR!

HERKESİN GÜNAHTA PAYI VAR

Hepimizce malum olan o güzel sözü hatırlayalım Fatih Sultan Mehmet; “Sen önce kendini, sonra aileni, sonra çevreni fethet İstanbul ardından gelir zaten.” Demişti.

Fitneyi fethettik, haramı fethettik, kibri fethettik, kendimizi fethedemedik. Elbette bu işin iman-i tarafı nasıl var ise, sosyolojik tarafı da olacaktır ve olmaktadır.

Filistin, ya da Gazze de ki bu vahim, bu elim olaylar son aylarda içimizi parçalamakta. Kendini değil Müslüman, insan hisseden her beşeri fevkalâde üzmektedir.

Bizler bu acıyı, bu haksızlığı, bu istilâyı, gazete gipürlerinden, televizyon ekranlarından, alıp kalbimize indirebilseydik işte o zaman kendi fethimizi başarmış olur ve bugün Gazze dramına seyirci olmazdık.

Sadece aylardır yaşanmakta olan bir vahşet yok orada, bazıları 75 yıldır devam eden bir vahşet dese de ben öyle demiyorum.

1918 de başlayıp 105 yıldır devam eden hak ihlâli ve katliamlar yaşanmaktadır Filistin’de.

İnsanlık kendini adeta tanrılaştırılmış paraya köle etmeye devam ettikçe, aileler kendilerini dizi ve filmlerle hipnoz etmeye devam ettikçe, gençler batı kültürü adı altında canavar kucaklara itildikçe fetihler gelmediği gibi olanında kaybedilmesi gibi acı bir nihayetle yüzleşmek zorunda kalırız.

Evet, ortada bir vahşet var ancak, bu vahşetin bütün günahını Siyonizm’e yıkarak vicdanları rahatlatmak bizi temize çıkarmaz! Herkes üzerine düşen sorumluluğun farkında olmalı. Herkes günahtan pay sahibi olduğunu kabul etmeli.

Sen önce kendini fethet, sonra aileni fethet, sonra çevreni fethet Doğu Türkistan’da gelir arkandan, Myanmar gelir, Keşmir de gelir, Kerkük’te gelir, Musul da gelir, Misak-i Milli de gelir. Filistin de gelir.

Günahı da yazan O, sevabı da yazan O,
Nice çetin kararı tek celsede bozan O.
Neyse mevzumuz sırdı, kutsal, acı ve arlı
Kimi sırrına ketum, kimine sır zararlı
Bir keramet misali Onunla arandadır
Bilinmez nerde gizli belki de yarandadır.

Mehmet Hacıismailoğlu
mehmethaciismailogluu@gmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ