Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Nimetullah DEMİR

OSMANLI DEVLETİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA SİYONİZM’E GÖZ AÇTIRMADI

OSMANLI DEVLETİ FİLİSTİN’DE YAHUDİLERİN BİLHASSA SİYONİZM’İN ARAZİ ALMALARINA VE HAİN FAALİYETLERİNE ASLA FIRSAT VERMİYORDU. İŞTE BUNA DAİR BİR ÖRNEK.

AH OSMANLI AHHH !
SEN GİTTİN GİDELİ, ORTADOĞU KAN AĞLIYOR, FİLİSTİN VE KUTSAL KUDÜS TOPRAKLARI’NDA SİYONİST YAHUDİLERİN ZULÜMLERİ FİTNE FESATLARI DURMUYOR, KAN VE GÖZYAŞI BİR TÜRLÜ DİNMİYOR…

BELGENİN HÜLASASI

Filistin’de SİYONİZM’İN aktif bir fesat kaynağı olan siyonist casus Spira isimli ailenin Memalik-i Osmaniye’den çıkartılmasının gerekliliği hakkında.

Tar:H.20-7-1335 / M.12-5-1917

OSMANLI ORDU-YI HUMAYUNU BAŞ KUMANDANLIĞI VEKALETİ

No:40815 / 2963

HARİCİYE NEZÂRET-İ CELİLESİNE

” Devletlü efendim hazretleri, Ailesi Kudüs’te kendisi Lahey kurbunda ikamet eden İsipra isminde birinin Siyonizm için mütemadiyen çalıştığı ve eğlap ihtimal ailesinin Kudüs’te bulunmasından bi’l-istifade casuslukta bulunabileceği hakkında Lahey Sefaret-i Seniyesi’nden vaki olan iş’ar üzerine keyfiyet-i Emniyet-i Umumiye Müdüriyeti’yle 4.Ordu istihbarat zabıtasına bildirilmişti.
Bu kere mezkur ordu kumandanlığından mevrud tahriratta fi’l-hakika bu ailenin Filistin’de Siyonizm’in faal bir menbe-i fesad halinde yaşadığı ve kendisininin Kudüs ve Suriye’den çıkmak şartıyla arzu ettikleri yerde serbest bırakılması üzerine va’ki olan teklifleri vecihle Eskişehir’e gönderildikleri ve bunların Avusturya tab’iyetinde olduklarından Avusturya Sefiri’nin mezkur kumandanlık nezdinde şefaatte bulunduğu ve İstanbul Sefareti’nden bu gibi müracaat vuku’unda ana göre cevap i’tasından bahisle eğer bu ailenin büsbütün Memalik-i Osmaniye’den ve Avusturya’ya ihracı temin edildiği halde memleketin mühim bir unsur-ı fesattan kurtulacağı bildirilmiştir.
Arz-ı keyfiyet olunur. Ol babta emru feman hazret-i men lehü’l-emrinder.”

Baş kumandan vekili, Emin

                        20-Recep-1335

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ