Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Nilüfer Akıngül

Sevgililer Günü

Allah (azze ve celle) tüm kainatı sevgiyle yaratırken insanı eşref-i mahluk olarak nitelendirmiş ve hatem-ül enbiya olan iki cihan serveri Resul’ü Ekrem (s.a.v)’e “Habibim” demiştir. Öyle ki şeytanı dahi başta severek yaratmış ama sonrasında şeytan kibri ve kendini müstağni görmesiyle iradesi gereği Allah’a, emrine ve başta insan olmak üzere tüm yaradılış intizamına Kur’an -ı Kerim beyanınca ‘Apaçık düşman kesilmiştir’ İşin en vahim tarafı ise insanın kendine düşman olan safa geçip kendine kötülük yapmasıdır.

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Bazen bazı şeylerin bizlere yüklediği sorumluluklar olabilir pek tabii. Vay Hiristiyan adeti, yok batıdan geldi, dinde yeri var mı vs. Sizlerin bildiği şeylerle sizleri yormak istemiyorum. Polemiklerden öte sizlerle sevgiyi konuşmak istiyorum sevgili okurlarım. Sevmek, hissi her kula nasip olamayacak kadar ilahi bir parmak izidir kalplerde. Sizi bu hisse düçar eden herkese onu sevdiğinizi söylemekle mükellefsiniz çünkü Hz. Muhammed (s.a.v)” Seven sevdiğine sevdiğini söylesin” Buyurmaktadır. Her ne kadar sevgililer günü karşı cinsle flortöz bir yapı olarak algılansa da ya da bizlere böyle lanse edilse de bizim bu açıdan bakmamamız ve sevdiğimiz herkese hatta herşeye bu gün vesilesiyle biraz daha duyarlı olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Gelgelelim hediye bahsine. Hadis-i şeriflerde bahsedildiği üzere hediye vermek de almak da teşvik edilmiş ve kalplerdeki sevgi-muhabbet bağlarının kuvvetleneceği beyan edilmiştir. Almadan vermek yahut vermeden almak dünya nizamı açısından mümkün değildir. Nasıl ki yemek yemeden vitamin, mineral, protein alamazsınız, nasıl ki sulanmayan en güzel çiçek tohumu da olsa filizlenmiş ise kurur, nasıl ki ateşe odunu atmadan, muma ipi takmadan, çakmağa taşı koymadan ateşi yakamazsınız; işte böyle amacınız aracınızla orantıda değilse gayenize ulaşamazsınız. Zaten ikili insan ilişkilerine bakıldığında da kadını alan ama aldığına mukabil en güzel şekliyle kendine Yaradan’ın adı ile bağışlanan organ vesilesiyle veren olarak görmekteyiz. Nitekim fıtrat gereği kadın alan erkek verendir. Almadan veren yegane güç mutlak surette Allah (c.c)’tır. Mesela kötü söz söyleyip güleryüz bekleyemezsiniz ve zaten akl-ı selim iseniz beklememelisiniz.

Tekrar sevgi bahsine dönecek olursak, herşeyin abartıldığı bir zamanda yaşıyoruz maalesef “Ya benimsin ya toprağın” modunda bir anlayışa artık dur diyelim ve unutmayalım ki “Kendinizi sevmeden kimseyi sevemezsiniz. Sevdiğinizi zannettiğiniz herşey, bu durumda hiçbir şeydir. Birini sevdiğinizde o kişinin sevgisine ihtiyacınız olmadan sevebiliyorsanız onu, kendinizi seviyorsunuz demektir zaten; zira karşının sevgisinin sahteliği de bu vesileyle sizin mihenkte kifayetsiz kalacaktır”….

🌹Gününüz güzel geçsin🌹

Nilüfer Akıngül
Leylifer

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ